Jon Secada - Jon Secada (1992)

publicat: 20/10/2011 22:53 | actualizat: 2020-01-1212/01/2020 14:57 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Primul abum al lui Jon Secada, ramane, alaturi de Echoes al lui Maggie Reilly, unul din albumele mele favorite si unul din cele mai bune albume ale anilor '90. Albumul, lansat in 1992, a fost vandut in peste 6 milioane de copii la nivel mondial si a fost premiat cu 3 Discuri de Platina de Asociatia Americana a Industriei de Inregistrari (RIAA). S-a clasat pe pozitia 15 in topul Billboard 200 in 1993, iar de pe el au fost extrase cinci single-uri, din care patru au intrat in Top 40 US Bilboard Hot 100 si Top 10 US Billboard Adult Contemporary: Just another day, Otro dia mas sin verte (versiunea in limba spaniola a Just another day), Do you believe in us, Angel, I'm free. Atat Angel cat si Otro dia mas sin verte au ajuns pana pe prima pozitie in topul Hot Latino Tracks.

Jon Secada a absolvit Universitatea din Miami si apoi a urmat un masterat in Interpretare Vocala de Jazz la aceeasi universitate. In timpul studiilor a urmat o cariera de muzician de jazz si talentul sau a fost rasplatit cu includerea in Iron Arrow Honor Society, cea mai prestigioasa societate universitara de la Universitatea din Miami, un club elitist pentru studentii, profesorii si absolventii acestei universitati.

In 1980 el isi inceput cariera muzicala in trupa de backing vocals a Gloriei Estefan, pentru ca apoi sa devina unul din compozitorii cantaretei cubaneze. Printre cantecele compuse de Secada, cel mai celebru este Coming out of the dark, de pe albumul de succes Into the light al Gloriei Estefan (1991). Cantecul a reusit sa ajunga pina pe primul loc in US Billboard Hot 100 si Billboard Hot Adult Contemporary in 1990, in timp ce albumul, care contine si alte melodii compuse de Secada, a ajuns pina pe locul 2 in UK Albums Chart si pina pe locul 5 in US Billboard 200. In timpul turneului de promovare a albumului Into the light, Jon Secada a primit sansa care ii va schimba cariera si anume a fost invitat pe scena sa interpreteze solo melodia Always something, care a fost inclusa un an mai tarziu pe primul sau album chiar in varianta live.

In 1992 Secada semneaza cu casa de discuri SBK Records si lanseaza albumul eponim care il va transforma intr-unul dintre cei mai populari artisti latino-americani ai anilor '90. In acelasi an, albumul Jon Secada va primi premiul Grammy pentru Cel mai bun album latino pop si premiul Premio Lo Nuestro (acordat de reteaua de televiziune de limba spaniola Univision) pentru Albumul pop al anului. Primul melodie extrasa de pe album, Just another day, a fost compusa de Jon Secada si Miguel Morejon si produsa de sotul Gloriei Estefan, Emilio Estefan, in timp ce Gloria Estefan a asigurat backing-vocals atat pentru versiunea in limba engleza cat si pentru cea in limba spaniola. Single-ul a fost vandut in peste 500 de mii de exemplare si a fost premiat cu Discul de Aur in Statele Unite.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Jon Secada - Jon Secada - 1992
Descriere: primul album al solistului Jon Secada
Gen muzical: Pop
Conţine: 12 melodii
Timp total: 53:56
Bit rate: 64kbps
Creată la: 30/06/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: