Despre «Cutiuţa cu muzichii»

Ideea «Cutiutei cu muzichii» a aparut in octombrie 2006, cind am publicat pe blogul meu personal o postare cu numele de "Cutiuta cu muzichii", care a devenit ulterior o rubrica de sine statatoare. Numele ei este in mare masura inspirat de o emisiune a postului de Radio Contact numita Cutiuta cu vechituri, iar acest nume derivat este un omagiu adus peste timp celor care au prezentat aceasta emisiune: Sorin Minghiat, Alexandru Gheorghias si Doina Ene, oameni de la care am invatat multe lucruri despre muzica.

Pe masura ce anii au trecut si cutiutele s-au adunat - listele de melodii fiind gazduite in tot acest timp pe situl ulala.ro - la un moment dat am decis sa creez un site dedicat acestei rubrici, mai ales datorita aprecierilor pe care le-am primit de-a lungul timpului. Ca urmare, la inceputul anului 2010 am decis sa dezvolt acest site, pe care l-am lansat in luna iunie 2010.

Materialele audio din postarile mele ma ajuta sa rememorez momente sau trairi anterioare. Fiecare dintre noi stie ca muzica este unul din modurile cele mai propice pentru a ne intipari in minte amintiri despre oamenii dragi din viata noastra, iubiti, prieteni sau colegi. De asemenea, muzica ne ajuta sa ne tratam uneori nostalgia si tristetea provocate de trecerea timpului sau pur si simplu de o zi mai proasta. Pentru mine, acesta este un mod ideal de a face toate aceste lucruri, dar imi da in acelasi timp sansa sa imi extind cunostintele muzicale, pe masura ce ma documentez pentru fiecare din postarile pe care le fac. De aceea acest blog mai are si un alt scop: cel educativ.

Consider ca educatia muzicala, in special cu privire la muzica veche a anilor '60-'70, nu este indeajuns promovata in mass-media, asa ca, in masura in care timpul si cunostintele mele muzicale imi permit - nefiind o persoana cu specializare in acest domeniu - voi incerca sa aduc in atentia cititorilor mei muzica uitata sau mai putin apreciata la justa ei valoare. Sper ca postarile mele sa le fie de folos si celor care doresc sa isi consolideze cultura muzicala si pe cea generala.

Desi acest site este unul personal, voi acorda, in masura in care vor exista cereri din partea cuiva, spatiu de publicare cu mentionarea autorului, persoanelor care vor dori sa publice un post muzical tematic documentat.

Leonardo

Bucuresti, 2010