Muzichii • Postări

Arhivă anuală:

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

21 înregistrări

Neil Rey Garcia Llanes @ Asia's Got Talent

publicat pe 08 decembrie 2018 15:30 în Postări de Leonardo

Neil Rey Garcia Llanes este un beat-boxer din Filipine, care a participat in primele doua sezoane alt show-ului tv Asia's Got Talent. A iesit din concurs in primul sezon (2015) renuntand din cauza studiiilor, dar a revenit in sezonul doi (2017), unde a ajuns pana in finala, ocupand locul trei.

Prima iubire, Muzica

publicat pe 25 noiembrie 2018 18:36 în Postări de Leonardo

Zilele trecute am gasit la standurile de prezentare a presei o revista noua pe care am cumparat-o imediat, fiind intrigat de noutatea ei, dar si de continutul prezentat pe coperta.

Revista este editata de Primaria Municipiului Bucuresti si Casa Artelor „Dinu Lipatti” si primul numar a aparut pe 12 noiembrie. Pretul ei este de 9,9 lei si o veti putea cumpara lunar de la punctele de difuzare a presei. Continutul de 100 de pagini al revistei se refera la viata celui mai mare pianist roman al tuturor timpurilor, Dinu Lipatti, vazuta prin prisma celor ce l-au studiat, cunoscut sau admirat. Editorialul este semnat de regizoarea Alice Barb, initiatoarea proiectului Casa Artelor "Dinu Lipatti" si directorul fondator al revistei "Prima iubire, Muzica".

Acum, dupa ce am terminat de citit revista, va recomand cu caldura sa va procurati aceasta revista caci nu veti regreta. Am fost fascinat de toate interviurile cu cei care au fost influentati intr-un fel sau altul de viata si creatia lui Dinu Lipatti si am surprins macar o frantura din biografia unui pianist de geniu despre care nu stiam nimic inainte de a citi aceasta revista. Textele si fotografiile sunt asternute pe o hartie de calitate, iar pe langa toate aceste informatii biografice, veti gasi pasaje din corespondenta lui Lipatti cu prieteni sau mentori, marturii ale unor oameni de muzica care l-au cunoscut, dictionar de termeni muzicali precum si o suita de interviuri cu muzicieni romani care povestesc despre cariera sau proiectelor lor.

Arhiva Electrecord online

publicat pe 23 noiembrie 2016 00:06 în Postări de Leonardo

Astazi am aflat de pe blogul lui Vlad Petreanu ca o parte din arhiva Electrecord este disponibila online la adresa https://asculta.electrecord.com/app-front/ si ca aplicatie pentru Android si iOS.

Aceasta initiativa este nu numai surprinzatoare dar si laudabila, pentru o companie ce parea inghetata in timp. Pentru moment nu am reusit sa aflu mai mult despre compania care se afla in spatele acestui proiect remarcabil, dar imi imaginez ca cei care au realizat aceasta aplicatie au avut o mai mare putere de convingere fata de conducerea Electrecord aducand in discutie veniturile pe care aceasta digitalizare a melodiilor inregistrate de-a lungul anilor pe vinil le va aduce. Nu am reusit sa gasesc vreun comunicat oficial legat de aceasta aplicatie, insa exista o informatie ca Electrecord va face un anunt legat de acest subiect pe 7 decembrie la Muzeul Satului.

Aparent, conturile inregistrate in aceasta perioada vor avea o perioada de gratie de o luna acces gratuit si optiunea de prelungire cu abonament de o luna (8,96 RON), de 3 luni (26,96 RON) respectiv 12 luni (44,96 RON). Este disponibila si optiunea de cumparare a albumelor pentru 24,96 RON si a melodillor pentru 4,46 RON fiecare.

Aplicatia de desktop arata bine, fiind inspirata in mare parte de aplicatia Google Play si functioneaza ireprosabil pana acum in privinta streaming-ului, desi nu este dezvoltata sa fie html responsive.

«Cutiuta cu muzichii» implineste 10 ani

publicat pe 07 octombrie 2016 07:46 în Postări de Leonardo

In urma cu 10 ani, intr-o seara de 7 octombrie, am facut prima lista de melodii pe care am postat-o pe blogul meu personal cu titlul «Cutiuta cu muzichii». Pe atunci voiam doar sa imi creez cateva liste cu melodii ce imi placeau, ca sa le pot asculta la casti in timp ce eram la serviciu si sa nu fiu nevoit sa port cu mine stickuri usb, hard-discuri sau cd-uri. Melodiile le selectam de la cateva posturi de radio online pe care le ascultam la acea vreme. Initial am vrut sa fac un post de radio online care sa emita fisierele stocate pe un server, insa am avut dificultati in instalarea serverului de streaming, care era destul de rudimentar pe atunci, si am renuntat. Ideea de a face streaming la materialele audio de pe site nu am scos-o inca din calcul, insa este necesara o solutie pe care sa o pot instala si gestiona usor si sigur, dat fiind ca acesta este un hobby si timpul meu este limitat.

(citeşte)

Drum bun, Gyuri!

publicat pe 26 septembrie 2016 08:25 în Postări de Leonardo

Iti multumesc ca mi-ai incantat zilele cu geniul tau artistic.