Muzichii • Postări

Arhivă anuală:

2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

23 înregistrări

«Cutiuta cu muzichii» implineste 10 ani

publicat pe 07 octombrie 2016 07:46 în Postări de Leonardo

In urma cu 10 ani, intr-o seara de 7 octombrie, am facut prima lista de melodii pe care am postat-o pe blogul meu personal cu titlul «Cutiuta cu muzichii». Pe atunci voiam doar sa imi creez cateva liste cu melodii ce imi placeau, ca sa le pot asculta la casti in timp ce eram la serviciu si sa nu fiu nevoit sa port cu mine stickuri usb, hard-discuri sau cd-uri. Melodiile le selectam de la cateva posturi de radio online pe care le ascultam la acea vreme. Initial am vrut sa fac un post de radio online care sa emita fisierele stocate pe un server, insa am avut dificultati in instalarea serverului de streaming, care era destul de rudimentar pe atunci, si am renuntat. Ideea de a face streaming la materialele audio de pe site nu am scos-o inca din calcul, insa este necesara o solutie pe care sa o pot instala si gestiona usor si sigur, dat fiind ca acesta este un hobby si timpul meu este limitat.

(citeşte)

Drum bun, Gyuri!

publicat pe 26 septembrie 2016 08:25 în Postări de Leonardo

Iti multumesc ca mi-ai incantat zilele cu geniul tau artistic.

(citeşte)

Enciclopedia muzicii electronice romanesti

publicat pe 14 noiembrie 2015 17:17 în Postări de Leonardo

S-a lansat prima carte care descrie istoria fenomenului electro din Romania, "Enciclopedia muzicii electronice romanesti" scrisa Septimiu Gheorghe Moldovan, medic rezident târgumuresean, un pasionat de muzică impins de curiozitatea de a afla cât mai multe despre primii romani care au experimentat si promovat muzica electronica în Romania.

(citeşte)

Compilatia "ElectRO Generations"

publicat pe 19 mai 2015 19:44 în Postări de Leonardo

Va aduc in atentie un proiect muzical pornit de Septimiu Moldovan, cunoscut multora dintre voi ca editorul sitului ElectroBlog Ro si autorul primei Enciclopedii a muzicii electronice romanesti.

Este vorba despre "Proiectul de normalitate pentru muzica electronica romaneasca" ce isi propune sa promoveze artistii de muzica electronica din Romania. Prima initiativa a acestui proiect este compilatia Compilatia "ElectRO ­ Generations", un compact disc ce va cuprinde 20 de piese ale unor muzicieni ca Adrian Enescu, DJ Vasile, Horace Dan D sau Unu'.

Proiectul mai include si tiparirea "Enciclopedia muzicii electronice romanesti" (349 pagini, peste 200 de biografii, inglobeaza 50 ani de istorie), prima carte care descrie istoria fenomenului electro din tara noastra scrisa de Septimiu Moldovan precum si realizarea primului documentar de lung metraj care descrie "Istoria muzicii electronice romanesti". Promovarea va fi facuta prin organizarea de spectacole de lansare in marile orase ale tarii (Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Targu Mures) si prin prezenta cu standuri la marile evenimente muzicale din tara, lansari de carte, expozitii foto si de sintetizatoare, proiectii de videoclipuri si documentare, workshopuri.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa pagina proiectului de pe Facebook: Proiectul de normalitate pentru muzica electronica romaneasca

(citeşte)

Mari interpreti de folclor - Editura Litera

publicat pe 29 mai 2013 22:43 în Postări de Leonardo

Va recomand noua colectie publicata de Editura Litera ce este dedicata interpretilor romani de muzica populara. Remarc aceasta colectie nu pentru initiativa, care nu e originala in esenta ei - in anii trecuti aparand si alte colectii dedicate unor cantareti indragiti de muzica populara - dar este originala in special pentru calitatea prezentarii si a materialului editorial. Colectia este ingrijita de doamna Marioara Murarescu, realizatoarea emisiunii Tezaur Folcloric, care prezinta prin intermediul acestei colectii amintirile sale despre cativa din cei mai mari solisti romani de muzica populara.

Primul numar este dedicat regretatei Maria Lataretu si imaginile ce insotesc textul biografic sunt din colectia norei sale, Ioana Lataretu. Cd-ul audio inclus cuprinde 20 de piese din repertoriul Mariei Lataretu.

Colectia Mari interpreti de folclor va cuprinde inca 9 numere: Ioana Radu, Dragan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Rachiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu, Ileana Sararoiu, Titiana Mihali.