Muzichii • Postări

Arhivă anuală:

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

21 înregistrări

Enciclopedia muzicii electronice romanesti

publicat pe 14 noiembrie 2015 17:17 în Postări de Leonardo

S-a lansat prima carte care descrie istoria fenomenului electro din Romania, "Enciclopedia muzicii electronice romanesti" scrisa Septimiu Gheorghe Moldovan, medic rezident târgumuresean, un pasionat de muzică impins de curiozitatea de a afla cât mai multe despre primii romani care au experimentat si promovat muzica electronica în Romania.

(citeşte)

Compilatia "ElectRO Generations"

publicat pe 19 mai 2015 19:44 în Postări de Leonardo

Va aduc in atentie un proiect muzical pornit de Septimiu Moldovan, cunoscut multora dintre voi ca editorul sitului ElectroBlog Ro si autorul primei Enciclopedii a muzicii electronice romanesti.

Este vorba despre "Proiectul de normalitate pentru muzica electronica romaneasca" ce isi propune sa promoveze artistii de muzica electronica din Romania. Prima initiativa a acestui proiect este compilatia Compilatia "ElectRO ­ Generations", un compact disc ce va cuprinde 20 de piese ale unor muzicieni ca Adrian Enescu, DJ Vasile, Horace Dan D sau Unu'.

Proiectul mai include si tiparirea "Enciclopedia muzicii electronice romanesti" (349 pagini, peste 200 de biografii, inglobeaza 50 ani de istorie), prima carte care descrie istoria fenomenului electro din tara noastra scrisa de Septimiu Moldovan precum si realizarea primului documentar de lung metraj care descrie "Istoria muzicii electronice romanesti". Promovarea va fi facuta prin organizarea de spectacole de lansare in marile orase ale tarii (Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Sibiu, Timisoara, Targu Mures) si prin prezenta cu standuri la marile evenimente muzicale din tara, lansari de carte, expozitii foto si de sintetizatoare, proiectii de videoclipuri si documentare, workshopuri.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa pagina proiectului de pe Facebook: Proiectul de normalitate pentru muzica electronica romaneasca

(citeşte)

Mari interpreti de folclor - Editura Litera

publicat pe 29 mai 2013 22:43 în Postări de Leonardo

Va recomand noua colectie publicata de Editura Litera ce este dedicata interpretilor romani de muzica populara. Remarc aceasta colectie nu pentru initiativa, care nu e originala in esenta ei - in anii trecuti aparand si alte colectii dedicate unor cantareti indragiti de muzica populara - dar este originala in special pentru calitatea prezentarii si a materialului editorial. Colectia este ingrijita de doamna Marioara Murarescu, realizatoarea emisiunii Tezaur Folcloric, care prezinta prin intermediul acestei colectii amintirile sale despre cativa din cei mai mari solisti romani de muzica populara.

Primul numar este dedicat regretatei Maria Lataretu si imaginile ce insotesc textul biografic sunt din colectia norei sale, Ioana Lataretu. Cd-ul audio inclus cuprinde 20 de piese din repertoriul Mariei Lataretu.

Colectia Mari interpreti de folclor va cuprinde inca 9 numere: Ioana Radu, Dragan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Rachiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu, Ileana Sararoiu, Titiana Mihali.

Gabriel Cotabita - 25 de ani de nopti albastre (2012)

publicat pe 23 februarie 2012 01:53 în Postări de Leonardo

Azi am descoperit la chioscul de ziare compilatia "25 de ani de nopti albastre" a lui Gabriel Cotabita si trebuie sa recunosc ca am fost placut surprins. Compilatia este editata la Adevarul si cred ca este una din cele mai bune prezentari de best of ale unui artist roman pe care am vazut-o in ultimii ani, cd-urile audio fiind incluse intr-o carticica ce prezinta fragmente din viata lui Gabriel Cotabita asa cum le-a marturisit in interviul pe care i l-a acordat Florinei Tecuceanu.

(citeşte)

People have the power

publicat pe 19 ianuarie 2012 22:27 în Postări de Leonardo

«Cutiuta cu Muzichii» saluta si sustine cauza protestelor din Piata Universitatii si din toate orasele tarii. Acum 2000 de ani, Cicero scria in tratatul sau De Legibus (Despre legi): Ollis salus populi suprema lex esto - o concluzie ce justifica cel mai bine dreptul oamenilor (oricare ar fi numarul lor) de a se revolta, in orice societate si in orice vremuri, atata timp cat conditiile lor de trai sunt sub limita demnitatii umane: Bunastarea poporului este legea suprema.

Patti Smith - People have the power