Muzichii • Postări

Arhivă anuală:

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

21 înregistrări

Pianul - Un ghid usor

publicat pe 18 decembrie 2011 16:22 în Postări de Leonardo

Am avut supriza sa descoper pe raftul unei librarii aceasta carte tiparita la Editura Aquila '93. Cartea este scrisa de Chris Coetzee si a fost tradusa din limba engleza de Dana Ursulescu. Chris Coetzee este un instrumentist britanic licentiat in compozitie muzicala, autor al unei serii de ghiduri muzicale educative pentru amatorii de muzica ce vor sa inceapa studiul unui instrument muzical. Pe langa informatiile strict muzicale, bogat ilustrate, Coetzee face si cateva digresiuni in istoria muzicii pentru a aduce un aport informational acelor melomani ce sunt interesati si de contextul aparitiei si evolutiei instrumentelor muzicale. Printre cartile scrise de Coetzee regasim si ghiduri despre violina, saxofon sau clarinet (vezi Amazon's Complete Selection of Chris Coetzee Books).

(citeşte)

Ensuna & Eris - Lovely (decembrie 2011)

publicat pe 11 decembrie 2011 21:55 în Postări de Leonardo

Am primit un mesaj care imi aduce in atentie trupa romaneasca Ensuna si noul lor single Lovely. Am ascultat intre timp cateva din piesele lor si proiectul mi se pare interesant, in special pentru fanii genului progressive house.

In ianuarie 2011, Alex Cristian aka Aleris a pornit proiectul Ensuna. Anterior el activase ca membru al trupei Mixx pe care o fondase in 2002 alaturi de Vlad Zamfir. In 2003 trupa s-a desfiintat iar timp de 8 ani Alex s-a retras din muzica. A revenit in acest an cu o noua provocare si dupa ce a produs doua cantece tehno-trance, a decis sa se indrepte catre progressive trance. Au urmat Sound of your soul (in colaborare cu Janine) si Never walk alone (in colaborare cu Tasi Stan aka Tasya, fosta vocalista in trupa Mixx). Pentru urmatorul single, Confide in me, de factura progressive house, Aleris a decis ca cea mai potrivita voce este a Alexandrinei Gheorghita, care a devenit membra permanenta a trupei Ensuna. Odata cu lansarea acestui single, stilul abordat de Ensuna a ramas progressive house cu influente trance. Intre timp, Aleris a inceput sa produca si sa mixeze muzica si pentru trupe si dj din Romania.

(citeşte)

Cristyz feat. Proton Kid - Vremuri bune (2011)

publicat pe 08 octombrie 2011 18:02 în Postări de Leonardo

Astazi am primit un mesaj din partea lui Cristian Balan alias Cristyz care mi-a trimis o melodie si m-a rugat sa o promovez pe Cutiuta cu muzichii. Recunosc ca nu sunt un fan al genului hip-hop, in special din cauza mesajului defetist pe care unii artisti hip-hop il propaga, insa dupa ce am ascultat piesa Vremuri bune a lui Cristian am constatat ca el se inscrie in categoria celor ce vor sa transmita un mesaj constructiv prin versurile lor. Nu ma pricep la flow, mixaje si alti termeni specifici muzicii hip-hop dar am apreciat melodia lui, asa ca am decis sa o public pe site.

(citeşte)

Despre muzica romaneasca pe Internet

publicat pe 26 martie 2011 23:37 în Postări de Leonardo

Am pornit aceasta idee a «Cutiutei cu muzichii» cu 5 ani in urma cu scopul de a promova muzica prin intermediul unor postari care sa imbine melodii tematice cu rememorari despre evenimente din istorie, despre artisti sau pur si simplu despre oameni in general. Am ales sa scriu despre muzica mai veche, nu neaparat pentru ca sunt un nostalgic, ci pentru ca timpurile moderne ne fac sa uitam lucrurile bune pe care le-am trait pe pielea noastra, pe care le-am vazut cu ochii nostri si cu toate acestea le-am uitat, le-am pus undeva intr-un colt al mintii si le-am parasit acolo, probabil ca sa le pastram pentru anii senectutii, cind le vom scoate la lumina ca sa le povestim altora mai tineri. Eu vreau sa pastrez vie memoria acestor lucruri si cel mai simplu mod in care o pot face, atat cat o pot face, este prin muzica.

(citeşte)

Taxi - Cele două cuvinte (2011)

publicat pe 26 februarie 2011 20:35 în Postări de Leonardo

Pe 24 februarie s-a lansat albumul Cele 2 cuvinte al trupei Taxi. Dan Teodorescu face si de aceasta data un album fantastic, chiar daca greu de clasificat din punct de vedere muzical, cu 11 piese una si una. Va recomand calduros acest album pe care veti regasi pe langa cele 2 piese deja binecunoscute, E criza si Cele 2 cuvinte, melodii ca Matematica imposibila, Ba, treci la coada sau Citez din Tupac (cu un featuring C.R.B.L.). Pentru toti cei carora le place viata luata la misto si iubirea neconventionala.