Ensuna & Eris - Lovely (decembrie 2011)

publicat: 11 decembrie 2011 21:55 | actualizat: 2020-08-3030 august 2020 22:07

autor: Leonardo

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Am primit un mesaj care imi aduce in atentie trupa romaneasca Ensuna si noul lor single Lovely. Am ascultat intre timp cateva din piesele lor si proiectul mi se pare interesant, in special pentru fanii genului progressive house.

In ianuarie 2011, Alex Cristian aka Aleris a pornit proiectul Ensuna. Anterior el activase ca membru al trupei Mixx pe care o fondase in 2002 alaturi de Vlad Zamfir. In 2003 trupa s-a desfiintat iar timp de 8 ani Alex s-a retras din muzica. A revenit in acest an cu o noua provocare si dupa ce a produs doua cantece tehno-trance, a decis sa se indrepte catre progressive trance. Au urmat Sound of your soul (in colaborare cu Janine) si Never walk alone (in colaborare cu Tasi Stan aka Tasya, fosta vocalista in trupa Mixx). Pentru urmatorul single, Confide in me, de factura progressive house, Aleris a decis ca cea mai potrivita voce este a Alexandrinei Gheorghita, care a devenit membra permanenta a trupei Ensuna. Odata cu lansarea acestui single, stilul abordat de Ensuna a ramas progressive house cu influente trance. Intre timp, Aleris a inceput sa produca si sa mixeze muzica si pentru trupe si dj din Romania.

Cel mai apreciat single de pana acum al Ensuna a fost Find me the way produs de Aleris impreuna cu Andrei Murariu (InTempo/S-Funk). Single-ul a ajuns pana pe locul 5 in top 20 Vibe FM (editia 43 din 5 noiembrie), cel mai urmarit top muzical dancefloor din Romania.

Noul single Lovely este o colaborare cu Vlad Zamfir alias Eris, fost membru al Mixx, si a fost lansat chiar ieri, 10 decembrie.

Mai multe detalii despre trupa Ensuna puteti gasi pe situl lor oficial (http://ensuna.ro) si pe pagina lor de Facebook (https://www.facebook.com/EnsunaOfficial).

Enjoy!

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Ajutor

Cauţi o melodie şi ai nevoie de ajutor în identificarea ei? Îţi recomand să mă contactezi prin intermediul acestui formular.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: