Pianul - Un ghid usor

publicat: 18/12/2011 16:22 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Am avut supriza sa descoper pe raftul unei librarii aceasta carte tiparita la Editura Aquila '93. Cartea este scrisa de Chris Coetzee si a fost tradusa din limba engleza de Dana Ursulescu. Chris Coetzee este un instrumentist britanic licentiat in compozitie muzicala, autor al unei serii de ghiduri muzicale educative pentru amatorii de muzica ce vor sa inceapa studiul unui instrument muzical. Pe langa informatiile strict muzicale, bogat ilustrate, Coetzee face si cateva digresiuni in istoria muzicii pentru a aduce un aport informational acelor melomani ce sunt interesati si de contextul aparitiei si evolutiei instrumentelor muzicale. Printre cartile scrise de Coetzee regasim si ghiduri despre violina, saxofon sau clarinet (vezi Amazon's Complete Selection of Chris Coetzee Books).

In aceasta carte sunt prezentate contextul aparitiei si evolutiei pianului, aflat la acea vreme in competitie cu clavecinul, instrumentul muzical pentru care au fost create aproape toate partiturile muzicale baroce. Exista si o introducere in termenii limbajului muzical, cu ilustratii exemplificative pentru fiecare termen in parte, partituri explicate, ce au atentionari speciale legate de modul original in care ar trebui interpretate, tinand cont de epoca muzicala in care a fost compuse dar si scurte biografii ale autorului si ale altor compozitori reprezentativi ai epocii.

Pentru cei interesati de studierea pianului sau pentru cei pasionati de muzica si istoria muzicii recomand cu foarte multa caldura acest ghid, care poate fi putin prea tehnic pentru novici, dar care ofera informatii putin stiute de multi dintre noi, de pilda cum sa alegem un pian, principiile de functionare ale unui pian sau ale unei pianine, despre mecanica si acustica complexa a pianului sau faptul ca primele claviaturi de pian aveau culorile clapelor inversate din cauza ca abanosul se gasea mai usor decat fildesul.

Pianul. Ghid introductiv

Un ghid usor de folosit pentru:

  • citirea unei partituri
  • interpretarea primei piese muzicale
  • bucuria de a canta la pian

Informatii esentiale pentru cei care vor sa invete sa cante la pian.

  • o privire de ansamblu asupra istoriei instrumentului
  • introducere in elemente teoretice
  • postura, exercitiu si tehnica
  • pianul de-a lungul vremii
  • cum sa cumperi si sa intretii un pian

Include exercitii practice si fragmente din opere atent alese, care va vor impulsiona sa cantati cu incredere

Editura Aquila, 2008

ISBN: 978-973-714-356-5

Dimensiuni: 27.6 x 21.2 x 1 cm

96 pagini

Pret: 32,90 RON

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: