Gabriel Cotabita - 25 de ani de nopti albastre (2012)

publicat: 23/02/2012 01:53 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Azi am descoperit la chioscul de ziare compilatia "25 de ani de nopti albastre" a lui Gabriel Cotabita si trebuie sa recunosc ca am fost placut surprins. Compilatia este editata la Adevarul si cred ca este una din cele mai bune prezentari de best of ale unui artist roman pe care am vazut-o in ultimii ani, cd-urile audio fiind incluse intr-o carticica ce prezinta fragmente din viata lui Gabriel Cotabita asa cum le-a marturisit in interviul pe care i l-a acordat Florinei Tecuceanu.

Titlul compilatiei face evident referire la melodia Noapte albastra compusa de Ionel Tudor (pe versurile Andreei Andrei) si inregistrata de Gabriel Cotabita in 1988, primul hit muzical din cariera lui solo. Melodia se difuza la acea vreme aproape in fiecare zi la radio, fiind extrem de solicitata de ascultatori. De altfel 1988 a fost unul din cei mai buni ani in cariera lui Gabriel Cotabita, in acel an aparand primul sau album discografic, Radiodifuziunea Romana si topul revistei "Saptamana" il desemneaza cel mai bun solist al anului, iar la festivalul de la Mamaia obtine doua premii: premiul publicului cu melodia Încearcă la concursul „Șlagăre în devenire” si trofeul festivalului cu piesa Dă-mi o șansă.

Compilatia contine unele cele mai bune piese din discografia artistului (printre care si favoritele mele Voice from above si Raiul e pe pământ, doua din slagarele lui Gabriel Cotabita premiate la festivalul Mamaia), dar si melodii originale, care nu au mai aparut pe niciun album. Va recomand cu multa caldura acest dublu-disc de o calitate editoriala si audio deosebita, pe care il puteti achizitiona de pe situl editurii Adevarul.

Prima compilatie "Best of Gabriel Cotabita", intr-un digipack elegant, ce cuprinde un dublu CD cu 31 de piese si un album de 48 de pagini dedicat vietii si activitatii lui Gabriel Cotabita.

Editura: Adevarul

Autor: Florina Tecuceanu

An aparitie: 2012

Numar pagini: 48 + 2 CD

ISBN: 978-606-644-011-0

Pret: 19,99 RON

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: