Mari interpreti de folclor - Editura Litera

publicat: 29/05/2013 22:43 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Va recomand noua colectie publicata de Editura Litera ce este dedicata interpretilor romani de muzica populara. Remarc aceasta colectie nu pentru initiativa, care nu e originala in esenta ei - in anii trecuti aparand si alte colectii dedicate unor cantareti indragiti de muzica populara - dar este originala in special pentru calitatea prezentarii si a materialului editorial. Colectia este ingrijita de doamna Marioara Murarescu, realizatoarea emisiunii Tezaur Folcloric, care prezinta prin intermediul acestei colectii amintirile sale despre cativa din cei mai mari solisti romani de muzica populara.

Primul numar este dedicat regretatei Maria Lataretu si imaginile ce insotesc textul biografic sunt din colectia norei sale, Ioana Lataretu. Cd-ul audio inclus cuprinde 20 de piese din repertoriul Mariei Lataretu.

Colectia Mari interpreti de folclor va cuprinde inca 9 numere: Ioana Radu, Dragan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Rachiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu, Ileana Sararoiu, Titiana Mihali.

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: