Prima iubire, Muzica

publicat: 25/11/2018 18:36 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Zilele trecute am gasit la standurile de prezentare a presei o revista noua pe care am cumparat-o imediat, fiind intrigat de noutatea ei, dar si de continutul prezentat pe coperta.

Revista este editata de Primaria Municipiului Bucuresti si Casa Artelor „Dinu Lipatti” si primul numar a aparut pe 12 noiembrie. Pretul ei este de 9,9 lei si o veti putea cumpara lunar de la punctele de difuzare a presei. Continutul de 100 de pagini al revistei se refera la viata celui mai mare pianist roman al tuturor timpurilor, Dinu Lipatti, vazuta prin prisma celor ce l-au studiat, cunoscut sau admirat. Editorialul este semnat de regizoarea Alice Barb, initiatoarea proiectului Casa Artelor "Dinu Lipatti" si directorul fondator al revistei "Prima iubire, Muzica".

Acum, dupa ce am terminat de citit revista, va recomand cu caldura sa va procurati aceasta revista caci nu veti regreta. Am fost fascinat de toate interviurile cu cei care au fost influentati intr-un fel sau altul de viata si creatia lui Dinu Lipatti si am surprins macar o frantura din biografia unui pianist de geniu despre care nu stiam nimic inainte de a citi aceasta revista. Textele si fotografiile sunt asternute pe o hartie de calitate, iar pe langa toate aceste informatii biografice, veti gasi pasaje din corespondenta lui Lipatti cu prieteni sau mentori, marturii ale unor oameni de muzica care l-au cunoscut, dictionar de termeni muzicali precum si o suita de interviuri cu muzicieni romani care povestesc despre cariera sau proiectelor lor.

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: