Martin L. Gore - Counterfeit 1 & 2

publicat: 17/08/2011 23:08 | actualizat: 2020-01-1212/01/2020 14:57 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Counterfeit 1 (1989) si Counterfeit 2 (2003) sunt doua albume solo din discografia lui Martin Lee Gore, membru al formatiei Depeche Mode si principalul ei compozitor. Probabil ca cea mai cunoscuta melodie interpretata de Gore, exceptand Somebody, este piesa Compulsion, care este prima melodie dupa E.P.-ul Counterfeit 1. Insa nici aceasta, nici restul melodiilor de pe primul si al doilea album nu sunt compuse de el, ci sunt reluari ale unor melodii mai vechi, unele din ele avand in acest moment mai mult de 50 de ani vechime. De aici vine si denumirea lor, counterfeit insemnand in limba romana contrafacut, asta pentru ca piesele nu ii apartin lui Gore dar sunt interpretate in maniera proprie. In fapt, acesta nu este chiar un album ci un extended-play, incluzand doar 6 piese, si a fost inregistrat in timpul unei pauze pe care formatia a luat-o dupa incheierea inregistrarilor pentru albumul Music for the masses aparut in 1987. E.P-.ul a fost produs de Martin Gore alaturi de Rico Conning - un producator cu care a colaborat si Depeche Mode, si a aparut in iunie 1989. In ciuda faptului ca acesta nu este un album, casa de discuri Mute a emis un numar de album pentru catalog, dupa lansare.

Al doilea album, Counterfeit 2, a aparut in aprilie 2003. Acesta este chiar un album si nu un E.P. si contine cateva melodii care au fost interpretate la vremea lor de Led Zeppelin, Nick Cave, John Lennon, Iggy Pop sau Lou Reed. De data aceasta producatorii au fost Andrew Phillpott si Paul Freegard, alti doi producatori care au lucrat cu Depeche Mode. Conform declaratiilor lui Gore, piesele de pe acest album sunt cateva din cele care i-au influentat cariera de muzician si in special de compozitor al Depeche Mode. Lansarea albumului a fost precedata de aparitia single-ului Stardust, care a avut pe fata B melodiile Life is strange si Left Hand Luke and The Beggar Boys - amandoua aparute in original pe albumul Tanx (1973) al T.Rex. Ele nu apar pe album, dar le-am inclus ca bonus-track-uri.

Am inclus ca bonus-track in lista de melodii a albumului Counterfeit 1 si melodia Somebody, ea fiind de altfel compusa de Martin Gore si prima melodie interpretata de el din postura de lider vocal al Depeche Mode. Melodia este extrasa de pe albumul Some Great Reward, al patrulea album al formatiei Depeche Mode, aparut in 1984.

Enjoy!

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Martin L. Gore - Counterfeit 1 - 1989
Descriere: primul E.P. solo al lui Martin L. Gore
Gen muzical: Electronică
Conţine: 9 melodii
Timp total: 41:25
Bit rate: 64kbps
Creată la: 12/07/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: