Tim Berg / Avicii

publicat: 27/02/2012 23:01 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Tim Berg / Avicii

Tim Bergling este un dj si producator suedez nascut in 1989 in Stockholm. Bergling, cunoscut acum publicului sub numele de Avicii si Tim Berg - si ocazional si sub numele de Ashwin sau Tom Hangs, a inceput sa mixeze in 2008, la varsta de 18 ani cand a compus un remix al temei jocului video Lazy Jones sub titlul Lazy Lace.

Printre artistii care i-au influentat muzica, Tim Berg ii enumera pe Tiesto, Daft Punk, Laidback Luke si pe compatriotii sai Axwell, Steve Angello, Sebastian Ingrosso (Swedish Mafia House) si Eric Prydz.

Primul sau succes muzical a fost Manman care a aparut la casa de discuri Bedroom Bedlam a lui Pete Tong, dupa ce a castigat editia din 2008 a Fast Trax cu 70% din voturile ascultatorilor. In 2009, al treilea sau single Ryu a fost numit This Week's Essential New Tune in show-ul radio Essential Selection al lui Pete Tong, piesa saptamanii in show-ul radio Club Life al lui Tiesto, si a intrat in Top 20 Beatport.

Din 2009 a inceput sa mixeze pentru DJ Tiesto, Bob Sinclair si David Guetta, dar 2010 va fi anul in care cariera sa in industria muzicala ia avant, atunci cand lanseaza piesa instrumentala Bromance urmata de versiunea vocala Seek bromance (ultima in colaborare cu Amanda Wilson si pe care este inclusa si o parte vocala din piesa Love you seek a dj-ului italian Samuele Sartini).

Ca fapt divers, termenul bromance a fost folosit prima data in anii '90 de editorul Dave Carnie in revista de skateboard Big Brother pentru a numi relatia apropiata ce se formeaza intre membrii echipelor de skateri ce petrec mult timp impreuna. Termenul este format din brother (prescurtat in mod uzual in limba engleza bro, care inseamna frate / tovaras) si romance (romantism sau aventura romantica) si a inceput sa denumeasca, intr-un sens mai larg, orice tip de relatie non-sexuala de apropiere sociala intima intre doi sau mai multi barbati care petrec timpul impreuna in diverse activitati.

Seek bromance va fi premiata cu Discul de Aur in Australia, Belgia si Danemarca si va ajunge pana pe locul 13 in UK Singles Chart si in top 10 in mai multe tari europene. Va fi urmata de o colaborare cu Sebastien Drums sub titlul My feelings for you, un cover dupa o piesa din 1999 a dj-ului francez Cassius, care a ajuns pana pe locul 4 in UK Dance Chart.

In 2011 colaboreaza cu David Guetta pe single-ul Sunshine extras de pe albumul Nothing but the beat. Melodia a fost nominalizata in acelasi an la premiul Grammy in categoria Cea mai buna inregistrare dance. Tot in 2011 cateva sample-uri din piesa sa Penguin vor fi folosite pe single-ul Collide a Leonei Lewis, iar Avicii a acuzat Sony de faptul ca a inregistrat partea vocala peste instrumentatia sa fara consimtamantul lui. Cazul a fost solutionat la tribunal in august anul trecut, stabilindu-se un acord intre parti ca single-ul sa fie promovat ca o colaborare intre Avicii si Leona Lewis. Penguin este compusa de Tim Berg alaturi de Simon Jeffes, Arash Pournouri, Autumn Rowe si Sandy Vee si incorporeaza elemente muzicale din piesa Perpetuum Mobile compusa de Simon Jeffes in 1987 si interpretata de Penguin Cafe Orchestra. Cateva sample-uri din Penguin sunt folosite si in ultima productie Avicii intitulata Fade into dakness (2011).

La 23 de ani Tim Bergling a devenit deja un dj influent, iar daca luam in considerare calitatile pe care si le aroga intr-un interviu din 2011 (incapatanat, ambitios, muncitor), cariera sa pare foarte promitatoare. Va recomand sa urmariti cu atentie evolutia muzicala a lui Avicii si va doresc auditie placuta.

Liste de melodii (1):

Referinţe:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Tim Berg / Avicii
Descriere: productii Tim Bergling alias Avicii
Gen muzical: House
Conţine: 18 melodii
Timp total: 01:35:18
Bit rate: 64kbps
Creată la: 26/02/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: