Back In Time - octombrie 1960

Ediţia I

publicat: 26/10/2010 00:59 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Alexandru Gheorghiaş a fost realizator şi prezentator în anii ’90 la Radio Contact – Top Nostalgic, Contact Gold, Cutiuţa cu vechituri, Pop Hits USA, Contact Souvenir.

Se întâmpla în urmă cu mai bine de trei decenii. Sub cerul înstelat al unei poieni de pe malul Oltețului, la Polovragi, ascultam primul top din viața mea. Era prezentat de Andrei Voiculescu, la Radio Europa Liberă. A rămas fascinat de înșiruirea pieselor, de date, de competiția dintre melodii. De istoria care se scrie astfel. Au urmat două legende ale radioului britanic. Paul Burnett a vorbit, iar eu mi-am notat, așa cum înțelegeam, pe aceleași unde scurte, și cu engleza pe care o aveam, UK Top 20, în fiecare seară de luni, la BBC World Service. În același loc am descoperit un personaj fascinant.

Dacă Paul se limita strict la a menționa datele despre single-urile respective, Jimmy Savile, Sir Jimmy Savile venea cu amănunte din viața sa. Ca fost prezentator al programului TV Top of the Pops, cunoștea aproape pe toți cei pe care îi prezenta la The Vintage Chart Show. Formatul era minunat, iar perioada de timp aleasă (1957-87), mai mult decât generoasă.

Poate că acum totul pare desuet, însă cei care au trăit acele vremuri își amintesc de cortina groasă care împiedica trecerea oricărui sunet dinspre Vest. De aceea, într-o lume amintind mai degrabă de un cavou, fără Internet și TV, micul meu aparat de radio Gloria crea un univers pe care sunt sigur că nu-l voi regăsi. Este ceea ce încerc să recreez în emisiunea Back In Time. Aflat deocamdată la stadiul incipient, programul își dorește să se dezvolte. Aștept cu mult interes părerile voastre.

Clasament:

(10)
Ferrante and Teicher - Theme from The Apartment
(9)
Larry Verne - Mr. Custer
(8)
The Everly - Brothers So Sad
(7)
Bob Luman - Let's Think About Livin'
(6)
Bobby Vee - Devil or Angel
(5)
Sam Cooke - Chain Gang
(4)
Connie Francis - My Heart Has a Mind of Its Own
(3)
Chubby Checker - Twist
(2)
The Drifters - Save the Last Dance for Me
(1)
Brenda Lee - I Want to Be Wanted

Click Play pentru a asculta recenzia audio.

Realizator: Alexandru Gheorghiaş

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: