România la Eurovision 1994-2010

publicat: 23/05/2010 00:27 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Fiindca suntem in preajma datei la care se va desfasura concursul Eurovision, in aceasta seara vin cu un remember al participarilor romanesti la Eurovision de-a lungul anilor. Desi istoria participarii noastre incepe, asa cum stim cu totii, din 1994, cind Dan Bittman canta “Dincolo de nori”, Romania a participat prima data inca din 1993 cu melodia Didei Dragan “Nu pleca”. Concursul consta in acel an in prezentarea unei melodii din repertoriul propriu al solistului, spre deosebire de regulile actuale. Melodia nu s-a calificat din runda preliminara ce a inclus 7 tari din estul Europei, clasandu-se in final pe ultimul loc. De asemenea, un lucru mai putin stiut, in special de cei mai tineri, este faptul ca Romania a participat si in 1996 cu melodia Monicai Anghel & Sincron “Ruga pentru pacea lumii”, melodie ce s-a clasat tot pe ultimul loc in calificarile preliminarii. Desi aceste doua melodii nu s-au calificat in finalele concursului Eurovision, le-am inclus in playlist pentru cei ce doresc sa asculte si aceste compozitii mai putin cunoscute publicului.

Cu aceasta ocazie le urez succes Paulei Seling si lui Ovi, din punctul meu de vedere melodia lor are sansa de a se clasa printre primele locuri.

Enjoy!

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Romania la Eurovision - 1994-2010
Descriere: Lista melodiilor romanesti participante la Eurovision
Gen muzical: Românească
Conţine: 14 melodii
Timp total: 42:49
Bit rate: 64kbps
Creată la: 23/05/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: