To love somebody

publicat: 13/07/2020 14:00 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Cantecul To love somebody a fost compus de fratii Barry si Robin Gibb, pentru cel de-al treilea album de studio al formatiei Bee Gees din 1967, intitulat Bee Gees' 1st, care a fost in acelasi timp si primul album al formatiei lansat la nivel international. Melodia a fost al doilea single extras de pe acest album, dupa New York Mining Disaster 1941.

Initial, To love somebody i-a fost prezentata lui Otis Redding, melodia fiind potrivita stilului acestuia, ca balada soul. Din pacate, Redding a murit intr-un accident de avion cinci luni mai tarziu dupa prima lansare a melodiei si nu a mai avut ocazia sa o interpreteze. Intr-un interviu din 2001, Barry Gibb a marturisit ca melodia a fost scrisa ca o dedicatie pentru Robert Stigwood, la acea vreme managerul formatiei Bee Gees, pe care Barry il admira foarte mult.

To love somebody a ajuns pana pe locul 6 in Australia, tara natala a Bee Gees, dar in Statele Unite doar pana pe pozitia 41, iar in Marea Britanie doar pana pe locul 17. Totusi, melodia a fost apreciata, dovada ca in primii 10 ani a fost reluata in diverse versiuni de mai multi artisti renumiti, printre care Lulu, Nina Simone, Janis Joplin, Tom Jones sau Roberta Flack.

Interesant ca melodia are pana in acest moment peste 160 de versiuni, cateva dintre ele si in alte limbi internationale cum ar fi ceha, olandeza, germana, suedeza, italiana sau franceza. Aparent, versiunea in limba italiana intitulata Cosi ti amo scrisa de Franco Boldrini si Gino Paoli a avut cel mai mult succes, fiind interpretata de Nina Simone, Pooh sau Nicola Di Bari.

Aceasta e varianta in limba italiana a lui Boldrini si Paoli din 1968:

Cutreierand internetul pentru documentarea acestei postari, am remarcat ca melodia este foarte populara in salile de fitness, zumba si cursuri de dans de pe intreg mapamondul. Iata una din sesiunile de fitness in stil cumbia / reggaeton:

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: To love somebody
Descriere: versiuni ale melodiei "To love somebody" compusa de Barry Gibb si Robin Gibb (1967)
Gen muzical: Various
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:21:56
Bit rate: 64kbps
Creată la: 12/07/2020
Actualizată la: 12/07/2020

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: