Where is my mind?

publicat: 08/07/2012 16:46 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

pentru Elena

Where is my mind? este o melodie compusa de Black Francis (sau Frank Black), membru al formatiei The Pixies, in 1987. La acea vreme Black Francis, pe numele sau real Charles Michael Kittridge Thompson IV, era student la Universitatea Massachusetts Amherst si experientele sale de scuba-diving din Caraibe l-au inspirat sa scrie acest cantec.

Formatia The Pixies s-a format in 1986 in Massachusetts si muzica lor includea elemente de indie rock, psychedelia, noise rock si surf rock, genul abordat de ei fiind etichetat ulterior rock alternativ. Desi au avut succes mai mult in Europa si in special Marea Britanie, The Pixies au avut o mare influenta asupra trupelor de rock alternativ americane. Kurt Cobain a recunoscut intr-un interviu pentru revista Rolling Stone din 1994 ca Smells like teen spirit este o incercare de a imita stilul The Pixies. Thom Yorke, liderul vocal al formatiei engleze Radiohead, marturisea pe scena festivalului Coachella ca The Pixies i-au schimbat viata si a catalogat-o drept "cea mai buna formatie care a existat vreodata" intr-un interviu pentru revista Guitar World din 1998.

Melodia Where is my mind? a fost folosita ca fundal in mai multe reclame tv si jocuri video si inclusa pe coloanele sonore ale unor filme si seriale tv, printre care Fight Club (1999), The Adventures of Sebastian Cole (1999), Gaz Bar Blues (2003), Criminal Minds (2006), The 4400 (2007), Mr. Nobody (2010).

In 2004 NASA a folosit in mod sugestiv melodia pentru a trezi echipa de specialisti ce lucrasera contra timp pentru restabilirea functionarii roverului Spirit aflat in misiune pe Marte. Problema roverului fusese identificata in memoria sa flash si ca urmare a fost nevoie de o formatare a memoriei si o instalare noua a sistemului de fisiere.

Melodia a fost reluata in ultimii 25 de ani de artisti din toate genurile muzicale, cea mai reusita versiune fiind probabil cea din 2003 a formatiei Placebo. Unele sample-uri au fost folosite si in melodiile 20 Dollar a cantaretei r&b M.I.A. si Spinnin' out a cantaretului hip-hop Professor Green.

Iata si versiunea proprie a lui Black Francis, extrasa de pe albumul Frank Black Francis lansat in 2004:

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Referinţe:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Where is my mind?
Descriere: versiuni ale melodiei "Where is my mind?" de Frank Black (1988)
Gen muzical: Various
Conţine: 15 melodii
Timp total: 54:12
Bit rate: 64kbps
Creată la: 03/07/2012
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: