Wonderful life

publicat: 23/05/2018 22:53 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Wonderful life este o melodie de pe albumul de debut cu acelasi titlu, din 1987, al cantaretului englez Colin Vearncombe alias Black. Melodia a fost compusa in 1985 si lansata in urmatorul an, in timp ce Colin trecea printr-o perioada grea a vietii lui. Ulterior a marturisit intr-un interviu pentru revista Uncut ca in acel an avusese mai multe accidente de masina, mama lui suferea de o boala grava, casa de discuri rupsese contractul cu el, primul sau mariaj era pe sfarsite si el ajunsese pe drumuri. Cu toate acestea, avusese puterea sa scrie un cantec sarcastic intitulat Wonderful life (Viata e frumoasa). Mai in gluma, mai in serios, a completat intr-un interviu din turneul muzical din 1993 ca cele doua cantece pe care le-a compus in timpul divortului au fost cele mai de succes, fosta lui sotie salvandu-i indirect cariera muzicala.

La prima lansare din 1986 melodia a ajuns pana pe locul 72 in UK Singles Chart. Dupa lansarea din 1987 melodia a ajuns pana pe locul 8 in UK Singles Chart in timp ce albumul a ajuns pana pe locul 3 in UK Albums Chart. Inainte de lansarea acestei melodii, Black mai obtinuse un succes notabil cu melodia Sweetest smile de pe acelasi album. Insa Wonderful life a ramas singurul hit de-a lungul carierei sale muzicale desfasurata pe o perioada de 25 de ani. In anul 2016, cantaretul a decedat in urma unui accident de masina, dupa ce a petrecut cateva zile in coma indusa.

Black a fost insa cu siguranta un artist inclinat spre un sarcasm fin si chiar autoironie. Pe albumul Between two churches aparut la o distanta de 20 de ani dupa succesul sau muzical, el a inclus si melodia Are you having a wonderful life? cu referire la vechiul sau cantec:

This was a song I wrote too many years ago
More than I'd like to know
Or want you to remember [...]

Melodia a fost reluata in anii ce au urmat pe fundalul sonor al catorva reclame comerciale, una dintre aceste variante fiind si versiunea lui Katie Melua din 2014 pentru lantul hotelier Premier Inn. Printre artistii care au reluat melodia se regasesc Ace of Base, Zucchero, Kim Wilde si Lara Fabian.

Aceasta este clipul versiunii originale a lui Black:

si acesta este o versiune acapella a trupei lituaniene Quorum (2014) in timpul unui concert live in Kaunas:

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Referinţe:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Wonderful life
Descriere: versiuni ale melodiei "Wonderful life" compusa de Colin Vearncombe (1985)
Gen muzical: Various
Conţine: 17 melodii
Timp total: 01:16:31
Bit rate: 64kbps
Creată la: 15/08/2017
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: