You've got a friend

publicat: 08/12/2018 16:37 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

You've got a friend este o melodie compusa de cantautoarea americana Carole King, una din cele mai de succes compozitoare din secolul XX, ea fiind autoarea sau co-autoare a peste 100 de hituri muzicale intre 1955 si 1999.

Melodia a aparut prima data pe doua albume in acelasi timp: Tapestry (1971) al lui King si Mud Slide Slim (1971) al lui James Taylor, chitaristul cu care King colabora la acea vreme. Chitaristul din versiunea lui King este chiar James Taylor. Insa melodia a devenit hit in acelasi an doar in interpretarea lui James Taylor, ajungand pe primul loc in Billboard Hot 100 si pe locul 4 in UK Singles Chart. Ambii artisti au primit in acel an premiul Grammy Awards, Taylor pentru "Cea mai buna voce masculina" si King pentru "Cantecul anului".

De remarcat ca in acelasi an in care King isi lansa cantecul, au fost peste 20 de artisti care au lansat o varianta proprie ceea ce arata valoarea muzicala a cantecului. Puteti gasi o lista completa a versiunilor aici. De-a lungul anilor, You've got a friend a fost reluat de numerosi artisti, in acest moment existand aproape 250 de versiuni ale cantecului atat in limba engleza cat si in ceha, daneza, olandeza, finlandeza, spaniola sau portugheza. Printre cei care au reinterpretat cantecul se regasesc Dusty Springfield, Michael Jackson, Andy Williams sau Tom Jones.

Iata o versiune a cantecului in interpretarea lui Celine Dion, Shania Twain, Gloria Estefan si Carole King de la concertul VH1 Divas Live din New York din 1998.

Iar aceasta este o versiune in muzica de camera apartinand cvartetului Vitamin String Quartet de pe albumul tribut String Quartet Tribute, in care sunt incluse noua versiuni instrumentale ale unor cantece interpretate de James Taylor.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: You've got a friend
Descriere: versiuni ale melodiei "You've got a friend" compusa de Carole King (1971)
Gen muzical: Various
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:28:38
Bit rate: 64kbps
Creată la: 02/12/2018
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: