Melodia de lângă tine

Ediţia III

publicat: 01/05/2024 05:00 | actualizat: 2024-05-0101/05/2024 06:00 | playlistascultă melodiile! »

Hello!

Ne reauzim azi pentru a treia ediţie. Se întâmplă să fie una mai specială pentru mine, pentru că explorez şi mai multe mixuri de ritmuri. Îmi place să fiu orientată simultan spre trecut şi viitor, mai ales dacă este cu sens şi timp... ritmat.

Fix cu această idee se potriveşte melodia ce deschide această cutiuţă de lângă tine: Back to the future a trupei indie pop Bastille, cu un vibe dansant şi obsedant de anii '80. Explorăm apoi ambele dimensiuni temporale în atmosfera synth pop a lui Djo, End of beginning (un cântec ce a cunoscut o evoluţie curioasă prin Tik Tok în acest an, deşi volumul Decide, din care face parte, a fost lansat în 2022).

Urmează o surpriză muzicală ce va fi prezentă la ediţia Eurovision din acest an, la începutul lunii mai: Isaak, reprezentantul Germaniei, participă cu o melodie şi versuri puternice, Always on the run. Pasionat de muzică, a început să cânte pe străzi de la vârsta de 12 ani şi s-a perfecţionat în diverse instrumente: chitară, pian, ukulele, tobe, în 2021 câştigând emisiunea "Show Your Talent".

Continuăm cu un ritm lasciv şi o tânără apariţie feminină misterioasă, Isabelle LaRosa, al cărei single I'm yours a devenit viral tot prin Tik Tok. Muzica ei a fost descrisă ca fiind un amestec de alt-pop, dark pop şi electropop. Virăm apoi spre nişte acorduri stranii de psych-punk rock cu trupa franceză La Femme. Va este un fel de plecare, zbor şi mers.

Revenim pe un teren mai cunoscut cu Lady Gaga şi Free woman (cântec extras de pe al şaselea album, Chromatica). Îi va încânta pe nostalgicii anilor '90. Rămânem emoţionali cu melodia How does it feel, semnată de London Grammar, una dintre trupele care mă surprind constant cu versurile profunde redate de vocea expresivă a solistei şi ritmul vibrant.

Iată că vine şi unul din momentele speciale pentru mine, o doză de muzică românească contemporană (îmi doresc să menţin un obicei de a vă prezenta calitatea muzicală din peisajul autohton). Azi mă opresc la Robin and The Backstabbers şi o mostră de pop melodramatic, MECANICĂFINĂ (extras de pe albumul Bacovia Overdrive vol. III: Vladivostok). Cred că versurile lor au un mare potenţial de a vă atinge sufletul, la fel şi cele interpretate de Robyn & Royksopp în Monument (încă rămâne o ars poetica muzicală pentru mine).

Spre final, ne delectăm cu prezenţa exotică a lui Tamino, un interpret belgian cu moştenire egipteană interesantă (bunicul său patern Muharram Foaud fiind la vremea sa un cunoscut cântăreţ şi actor). Cântecul său despre identitate, Tummy, face parte din albumul său de debut, Amir.

Punem punct acestei ediţii cu vocea oldie & goldie a lui Jennifer Rush şi o melodie încântătoare, If you're ever gonna lose my love.

Stop, back, rewind!

Audiție plăcută!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Melodia de lângă tine - Ediţia III
Descriere: Ania's favourites
Gen muzical: Various
Conţine: 11 melodii
Timp total: 38:30
Bit rate: 64kbps
Creată la: 27/04/2024
Actualizată la: 27/04/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: