The Karate Kid (1984)

publicat: 12/03/2011 21:00 | actualizat: 2020-01-1212/01/2020 14:57 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

la cerere, pentru Meda

The Karate Kid este un film regizat de John G. Avildsen dupa scenariul lui Robert Mark Kamen, care ii avea in distributie pe Ralph Macchio, Pat Morita si Elisabeth Shue. La acea vreme regretatul Pat Morita (1932-2005), care il interpreta pe bonomul maestru Miyagi, avea 52 de ani, iar Elisabeth Shue 21 de ani. Ralph Macchio, care il interpreta pe Daniel LaRusso, personajul principal al filmului, avea 23 de ani si acesta era primul sau rol major, dupa cateva aparitii minore in 2 serii de televiziune.

Daniel este un tanar adolescent care se muta in New Jersey impreuna cu mama sa. Desi se astepta la o casa mare, frumoasa si cu piscina, Daniel este dezamagit de ceea ce gasese. Mai mult decat atat, incepe sa fie agresat de o gasca de baieti, condusa de fostul prieten al lui Ali (Elisabeth Shue), o colega de liceu de care se indragosteste Daniel. Intre timp face cunostinta cu Mr. Myiagi, gradinarul casei, care intelegand frustrarea tanarului Daniel incearca sa il ia sub aripa sa protectoare. Daniel nu doreste decat sa se razbune si incepe sa invete karate de unul singur, dar in scurt timp va avea surpriza sa afle ca amabilul domn Miyagi este un maestru in arte martiale. Acesta se ofera sa il invete pe Daniel karate, incercand sa ii explice adolescentului rebel ca artele martiale nu inseamna violenta. In ciuda tututor neintelegerilor dintre cei doi, Daniel invata karate iar calatoria initiatica pe care o parcurge in tot acest proces il ajuta sa se maturizeze. In final, Daniel reuseste sa il invinga pe rivalul sau, in timpul unui concurs de karate, desi fusese accidentat in mod neregulamentar de un adversar.

Filmul a avut un succes international si i-a incantat atat pe adulti cat si pe adolescentii de o seama cu Daniel. Bineinteles ca tanarul Daniel a facut furori printre adolescentele de pretutindeni, care se visau in bratele chipesului karatist, protejate de toti pretendentii mitocani. Seria a continuat in 1986 cu partea a doua, iar in 1989 cu partea a treia, avandu-i in distributie tot pe Ralph Macchio si Pat Morita. A patra parte, un Karate Kid la feminin (The Next Karate Kid) aparut in 1994, ii avea in distributie pe Pat Morita si Hillary Swank. In 2010 a aparut un remake al filmului din 1984 care ii are in distributie pe Jackie Chan si Jaden Smith.

Tema sonora a filmului este compusa de Bill Conti si orchestrata de Jake Eskew si veti avea surpriza sa auziti pe ea si naiul renumitului Gheorghe Zamfir.

Enjoy!

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: The Karate Kid Soundtrack (1984) - Soundtrack
Descriere: coloana sonora a filmului Karate Kid (1984)
Gen muzical: Soundtrack
Conţine: 14 melodii
Timp total: 46:44
Bit rate: 64kbps
Creată la: 12/03/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: