Coca Cola - 125 ani (mai 2011)

publicat: 08/05/2011 18:38 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

In acest an Coca Cola implineste 125 de la inventarea formulei de catre farmacistul american John Stith Pemberton (1886). Cu aceasta ocazie am vazut noua reclama ce sarbatoreste acest moment si am redescoperit o melodie interpretata in original de trupa americana de folk The Hillside Singers in 1971. Printre cei care au contribuit la acest cantec este si Bill Backer, la acea vreme director de creatie pentru contul Coca Cola la McCann-Erickson. Povestea acestui cantec si a reclamei originale a Coca Cola din 1971 o puteti gasi aici.

The Hillside Singers - I'd like to teach the world to sing (In perfect harmony)

Am reusit sa gasesc si reclama originala Coca Cola in care aparea aceasta melodie (1971):

Pentru mai multe melodii din reclame tv vă recomand postul Muzică din reclame.

Referinţe:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: