Heineken - The date (decembrie 2011)

publicat: 25/12/2011 18:51 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Cea mai recenta reclama Heineken are pe fundal o melodie din coloana sonora a filmului thriller indian Gumnaam (in traducere Necunoscutul) produs in 1965. Melodia se numeste Jaan pehechaan ho si a fost compusa de Shankar Jaikishan, un duo format din Shankar Singh Raghuvanshi (d. 1987) si Jaikishan Dayabhai Panchal (d. 1971), doi compozitori renumiti in industria muzicala de film din India in perioada 1949-1971. Ei au combinat elemente din muzica traditionala indiana cu orchestratie si muzica beat, devenind pionieri ai unui stil nou in muzica de film de la Bollywood, dar fiind in acelasi timp si promotori ai muzicii indiene clasice. Interpretul melodiei este Mohammad Rafi (d. 1980), un cantaret indian de playback a carui cariera muzicala de mai multe decenii a fost incununata cu un premiu National Film Award si 6 premii Filmfare Awards (premiul de excelenta in industria de film de limba hindi din India).

Mohammad Rafi - Jaan pehechaan ho

Iata secventa originala din film:

Pentru mai multe melodii din reclame tv vă recomand postul Muzică din reclame.

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: