Obsesia muzicală (18)

publicat: 11/12/2010 22:45 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Iata o obsesie muzicala mai putin obisnuita. Cautand informatii despre seria tv The Saint, am gasit referinte catre un film in care Roger Moore a interpretat rolul principal. Este vorba despre thrillerul The man who haunted himself (1970), o adaptare a nuvelei The case of Mr. Pelham a scriitorului anglo-canadian Anthony Armstrong. Desi filmul nu a fost apreciat de critici, prestatia lui Moore este considerata de fani una din cele mai bune interpretari din cariera sa de actor.

Am avut sansa sa vizionez acest film saptamana trecuta si pot spune ca, desi filmul este facut in stilul theater britanic, intriga si mentine interesul spectatorului pe intrega sa desfasurare. Poate ca cei carora le plac mai mult actiunea si violenta nu vor fi foarte incantati de scenele statice, dar filmate cu o rabdare si precizie englezeasca bine calculata, ce au ca scop cresterea suspansului dar si sa dea cateva indicii despre personaj. In mare, se poate spune ca povestea e o alta varianta a nuvelei Strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, scrisa de Robert Louis Stevenson si publicata in 1886, insa nu in totalitate. In orice caz, coloana sonora creata de compozitorul galez Michael J. Lewis este reusita si in ton cu atmosfera si actiunea filmului. Tema principala, ce deschide filmul, numita Main Title, mi-a atras in mod deosebit atentia si mi-a ramas in minte cateva zile bune.

De remarcat ca si in acest film, personajului lui Moore, dl. Pelham, face o referire ironica la James Bond, intr-o discutie despre spionajul industrial. Moore tocmai incheiase seria tv The Saint in 1969 si urma sa joace in primul sau film Bond, Live and Let Die, de abia trei ani mai tarziu, in 1973.

Michael J. Lewis - Main Title (The man who haunted himself, 1970)

Iata si un videoclip cu primele 10 minute ale filmului, pe care l-am gasit pe Youtube. Tema principala compusa de Lewis apare in primele 4 minute, in care il urmarim pe dl. Pelham in timp ce se deplaseaza cu automobilul sau de la serviciu spre casa, intr-o calatorie foarte vesela si linistita prin Londra, inainte de accidentul care va constitui o parte a intrigii filmului.

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: