Poveşti cu cântec

Ediţia IV

publicat: 29/01/2024 16:00 | actualizat: 2024-01-2929/01/2024 17:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Pasiunea pentru muzica vine de departe, de prin anul 1994, când derulam cu creionul primele casete înregistrate cu muzica de la Radio Contact. De atunci, a rămas o constantă în viata mea, alaturi de călătorii, lectură dar și... cifre.

Ce repede trece timpul, iată-mă ajuns deja la selecția cu numărul IV, să vedem ce suprize muzicale ne rezervă.

David Rhodes este un cântăreț și compozitor englez din Baldock, Hertfordshire, în vârstă de 36 de ani. La final de 2023 apare pe piața ultima sa piesă, All I've ever known, pe care am ales-o power play al acestei călătorii muzicale. Este o reflexie profundă despre cum traumele sau neajunsurile din copilărie ne influențează viața de adult și relațiile cu cei apropiați.

Disturbed, formația americană de heavy metal originară din Chicago, tocmai a lansat un nou videoclip pentru melodia Don't tell me, extrasă de pe ultimul lor material de studio, Divisive. Chiar dacă acesta vine la aproape 2 ani de apariția albumului, s-a bucurat de o primire călduroasă, beneficiind și de prezența lui Ann Wilson, legendara solistă din trupa Heart.

Unele piese au o istorie lungă, dar, de fiecare dată cand apare o variantă nouă, parcă aduce ceva în plus. Jolene a apărut în anul 1974 iar ultima variantă îi aduce în prim plan pe Dolly Parton și Maneskin. Este extrasă de pe un album despre care vă vorbeam și într-o altă selecție, Rockstar, care intre timp a aparut intr-o variantă Deluxe, la început de 2024.

Jennifer Lopez va lansa pe 16 februarie 2024 un nou album, This is me... now, cel de-al 9-lea din cariera ei. Primul single se numește Can't get enough și se inspiră dintr-o compoziție a lui Alton Ellis, din anul 1967.

Catie Offerman este una din noile voci din muzica country, o varianta feminină a lui George Strait, cum afirmă chiar ea. Sound of missing you este un cantec nou al ei, apărut la început de 2024.

Sunt britanici și au ajuns la al 13-lea album, unul deloc cu ghinion ținând cont că a ajuns pe primul lor în clasamentul dedicat din UK, prima performanță de acest gen pentru longeviva formație Madness înființată undeva în anul 1976. Theatre of the absurd present se numește el și vom asculta un prim extras pe single, C'est la vie.

Yes, and? este ultima melodie a Arianei Grande, un succes de clasament, dar care a generat un val de reacții negative pe rețelele de socializare, legat de viață personală a artistei, recent divorțată și ulterior având un nou iubit in persoana lui Ethan Slater și la care piesa ar face trimitere.

Mândria este, poate, la fel de toxică într-o relație ca și gelozia, iar Chris Young surprinde cel mai bine acest sentiment și lupta pentru a păstra persoana iubită în ultima sa piesă, Right now. Pe 22 martie este programat pentru lansare și noul album al artistului country, Young love & Saturday nights.

Francesca Michielin, cunoscută fanilor după câștigarea sezonului 5 al X-Factor Italia și participarea în anul 2016 la concursul Eurovision, se întoarce la originile sale muzicale, indie pop, iar din colaborarea cu producătorul roman Matteo Montalesi (Esseho) avem parte de o piesă nouă, Solite chiacchiere.

În 2001, cantautorul francez Florent Pagny lansa albumul 2, acesta ajungând până pe locul 3 în clasamentul francez. 22 de ani mai târziu, în 2023, apare 2bis, unde a invitat mai multi artiști alături de care interpretează o parte din hiturile care l-au consacrat.

Nu pot încheia această rundă de povestiri cu cântec fără a aminti de cei de la The Beatles, știu, pentru unii a părut ciudat și chiar au criticat apariția Now and then. Dar, să putem fi chiar și pentru doar o clipă contemporani cu John, Paul, George și Ringo, mi se pare că a meritat așteptarea.

Să ascultați cu plăcere!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Poveşti cu cântec - Ediţia IV
Descriere: Power-play: Rhodes - All I've ever known
Gen muzical: Various
Conţine: 11 melodii
Timp total: 39:04
Bit rate: 64kbps
Creată la: 26/01/2024
Actualizată la: 26/01/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: