Poveşti cu cântec

Ediţia VII

publicat: 19/02/2024 14:00 | actualizat: 2024-02-1919/02/2024 15:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Pasiunea pentru muzica vine de departe, de prin anul 1994, când derulam cu creionul primele casete înregistrate cu muzica de la Radio Contact. De atunci, a rămas o constantă în viata mea, alaturi de călătorii, lectură dar și... cifre.

Cea de-a șaptea ediție de "Povești cu cântec" este despre o cronică și impresii de concert.

Fiind născut în anii '80 și crescut cu muzica acelor ani, îmi face mereu plăcere să particip la spectacole retro, iar concertul Alphaville din aceasta seară, 11 februarie 2024, de la Sala Palatului, mi-a produs o mare bucurie. La intrare, în fața treptelor, aștepta un adevărat "party bus", decorat cu luminițele de discotecă, pus la dispoziție de către unul dintre partenerii media ai show-ului, pentru a te transpune și mai clar în ceea ce au insemnat anii '80 și distracția de odinioară.

Sala a fost plină (estimez peste 2000 de spectatori), dacă am greșit la numărătoare îi rog sa mă ierte pe organizatori, ei știu cel mai bine aceste cifre. Cu precizie germană, la ora 20:00 fix, solistul Marian Gold (singurul membru rămas din formula originală) și colegii săi și-au inceput prestația artistică cu melodia The jet set, lansată în anul 1985, extras de pe primul lor album, Forever young, care anul acesta aniverseaza 40 de ani (pe 27 septembrie, mai exact).

Forever young și următorul lor album, Afternoons in Utopia, din anul 1986, cuprind toate marile lor hit-uri, dar mă bucur că în setlist au fost incluse și melodii de pe albumele lor din anii '90, Prostitute și Salvation, foarte subapreciate, dar și mai recentele Catching Rays on Giant (2010) sau Strange attractor (2017).

Prin piesa Summer in Berlin, au rememorat orașul de unde a pornit în 1982 proiectul Alphaville, partea de est a Berlinului, care astazi nu mai există ca atare. Flame a fost dedicată fanilor, dar și tuturor colegii de breaslă, iar pentru publicul din București, Forever young a fost momentul culminant de recunoștință al artiștilor, care s-au bucurat, în scurta lor ședere, atât de vremea bună cât și de atractiile orașului.

Am avut parte de 90 de minute intense, 3 piese bonus (Iron John, Monkey in the moon si Apollo), o voce specială, cea a lui Marian, care nu isi arată vârstă de aproape 70 de ani, pe care îi va implini în luna mai și un spectacol de lumini genial, adaptat fiecărei melodii în parte.

A fost o seară de neuitat!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Poveşti cu cântec - Ediţia VII
Descriere: melodii din discografia Alphaville
Gen muzical: Various
Conţine: 17 melodii
Timp total: 01:10:59
Bit rate: 64kbps
Creată la: 19/02/2024
Actualizată la: 19/02/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: