Poveşti cu cântec

Ediţia VIII

publicat: 26/02/2024 13:00 | actualizat: 2024-02-2727/02/2024 10:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Pasiunea pentru muzica vine de departe, de prin anul 1994, când derulam cu creionul primele casete înregistrate cu muzica de la Radio Contact. De atunci, a rămas o constantă în viata mea, alaturi de călătorii, lectură dar și... cifre.

Pentru ediția a 8-a de "Povești cu cântec" am pregătit câteva noutăți muzicale, o parte din ele fiind autohtone.

Billboard Tropical Airplay Chart s-a lansat undeva în anul 1995, de atunci și până astăzi artistul portorican Marc Anthony deține recordul absolut, a ajuns la numai puțin de 36 de piese pe locul 1, ultima, Punta Cana, chiar anul acesta, în 3 februarie.

Maria-Eliza Dumitrescu, născută pe 21 octombrie 1989 în Drobeta-Turnu Severin, încearcă să se lanseze pe scena muzicală timișoreană și nu doar, sub numele Maryliss. Anul acesta urmează un prim album, First, de pe care am ales și power play-ul acestei selecții, Bolnavă de iubire.

Pe 16 iulie 2023 ne părăsea Jane Birkin, una dintre cele mai senzuale apariții artistice din peisajul muzical francofon. La început de 2024, Mika îi aduce un omagiu în cel mai recent videoclip al său.

A avut premiera la Superbowl pe 11 februarie si prefațează noul album Beyonce, care se va numi Act II. Texas hold 'em este deja number one în UK chiar în această săptămână, primul loc 1 al artistei americane în acest clasament după o pauză de 14 ani.

Doi chitariști la origine, Orianthi și Joe Bonamassa, și-au unit forțele pentru un duet produs în L.A. la studioul lui Robby Krieger. First time blues este o combinație de rock și blues și va fi inclus pe cel de-al 6-lea material discografic Orianthi.

Sus este ultimul material discografic al formației formatiei Bosquito, apărut la finalul anului 2023. Avându-l ca solist principal pe Radu Almășan încă de la înființare, în anul 1999, formația brașoveană surprinde din nou cu o baladă folk, Prințesa inorog.

Muzica portugheză este și ea prezentă în această selecție prin 3 artiști: Mariza, Nuno Ribeiro și Calema. Colaborarea lor a dat naștere în 2023 unui hit estival, Maria Joana.

Brenton Wood lansa în anul 1968 melodia Gimme some kinda sign, cu care ajungea până în top 10 în clasamentul din Marea Britanie. UB40, legendara formație britanică de muzică reggae, se pregătește de un nou album, UB45, programat să se lanseze pe 19 aprilie. Alegerea acestui cover îi aparține noului solist, Matt Dylon, dar era și pe lista membrului fondator Robin Campbell încă din anul 1983. Trupa va aniversa cei 45 de ani de carieră printr-un turneu mondial.

Formația românească de country-rock Desperado, una dintre puținele care abordează acest gen, se pregătește de un nou album, care cuprinde mai multe piese lansate în ultimii 3 ani. Capul de afiș sunt colaborările cu Gențiana Ganea și Tony Poptamas, ultima este și melodia pe care am ales-o pentru audiție.

Despre viața lui Bob Marley s-a scris mult, s-a și filmat mult, ultima ecranizare, "Bob Marley - One love", tocmai rulează în cinematografe. Am ales ca încheierea acestei selecții să fie pe ritmuri reggae, de pe coloana sonoră alternativă, cu artista texană Kacey Musgraves dar și nepotul artistului, Skip Marley.

Să ascultați cu plăcere!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Poveşti cu cântec - Ediţia VIII
Descriere: Power-play: Maryliss - Bolnavă de iubire
Gen muzical: Various
Conţine: 11 melodii
Timp total: 45:00
Bit rate: 64kbps
Creată la: 26/02/2024
Actualizată la: 27/02/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: