Poveşti cu cântec

Ediţia X

publicat: 19/03/2024 16:00 | actualizat: 2024-03-1919/03/2024 17:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Pasiunea pentru muzica vine de departe, de prin anul 1994, când derulam cu creionul primele casete înregistrate cu muzica de la Radio Contact. De atunci, a rămas o constantă în viata mea, alaturi de călătorii, lectură dar și... cifre.

Ediția cu numărul 10 din "Povești cu cântec" trece în revistă alte melodii apărute, cu precădere, în ultimul deceniu.

Calum Scott a ajuns la vârsta de 35 de ani și pare că a atins și maturitatea muzicală. Pe acest trend se înscrie și ultimul său single, Lighthouse, un imn adus iubirii în toate formele ei.

Jools Holand este un respectat pianist, compozitor, interpret și prezentator tv britanic. Cu toate acestea, până la vârsta de 66 de ani nu ajunsese cu niciun album pe primul loc în clasamentul britanic. Acest lucru s-a întâmplat săptămâna aceasta (26 februarie - 3 martie 2024) când Swing fever, un material de 13 melodii, scos în colaborare cu legendarul Rod Stewart a reușit această performanță. Tennessee waltz, melodia aleasă pentru audiție, a fost compusă în anul 1946 de către Redd Stewart iar muzica îi aparține lui Pee Wee King.

Let's walk este noul album al cântăreței și compozitoarei americane de jazz Madeleine Peyroux, ce va apărea pe 28 iunie 2024, al 9-lea din carieră și primul după o pauză de 6 ani. Am selectat pentru audiție piesa Please come on inside, care este și power-play-ul acestei selecții.

Născut pe 2 martie 1990 în Carolina de Nord, artistul de muzica country Luke Combs debuta cu single-ul Hurricane în anul 2016, melodie ce avea să ajungă un an mai târziu până pe locul 1 în Billboard Country Airplay.

40 de ani de carieră pentru rockerii Bon Jovi vor fi sărbătoriți cum se cuvine, cu un nou album, Forever. Lansarea este programată pe 7 iunie, până atunci ne bucurăm de noul lor single și videoclip, Legendary.

The Editors sunt un grup britanic de indie rock, format în anul 2022 la Birmingham și care activează și în prezent in formulă de sextet, avându-l ca solist pe Tom Smith. Cel de-al 5-lea lor material discografic, In dream, a fost lansat în anul 2015 și include melodia aleasă în aceasta selectie, All the kings.

Artista americană Vicci Martinez, născută pe 21 septembrie 1984 la Tacoma, Washington, a participat la cel de-al 3-lea sezon NBC The Voice și a fost mereu o rebelă a genului pop. Primul său album, Vicci, a apărut în anul 2012, de pe el face parte melodia I can love.

Come on Aphrodite este o invocație către zeița iubirii și conține toate clișeele folosite în a exprima sentimentul de a te îndrăgosti. Este ultimul single Nathalie Merchant, fosta solistă și compozitoare a grupului 10,000 Maniacs, în duet cu Abena Koomson-Davis (membră Resistance Revival Chorus). A ajuns și ea la 9 albume în cariera solo, ultimul său disc, apărut anul trecut fiind Keep your courage.

Pas cu pas este o melodie despre puterea și determinarea unei persoane de a ieși dintr-o relație toxică. Așa ne spune despre ultima ei piesă chiar autoarea, Dora Gaitanovici, finalistă Vocea Romaniei în 2018.

La fel ca Tennesse waltz, și Ain't no mountain high enough a cunoscut foarte multe versiuni, prima în anul 1967 pentru duetul Marvin Gaye & Tammi Terrell, iar ultima în 2024 pentru Cascada, formație germană de muzică electronică, pop si dance fondată în anul 2004.

Bonus pentru editia de astăzi am ales un duet francofon, Kendji Girac & Vianney. Melodia Le feu a apărut în anul 2023 și este inclusă pe ultimul album al lui Kendji, L'ecole de la vie.

Să ascultați cu plăcere!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Poveşti cu cântec - Ediţia X
Descriere: Power-play: Madeleine Peyroux - Please come inside
Gen muzical: Various
Conţine: 11 melodii
Timp total: 46:26
Bit rate: 64kbps
Creată la: 19/03/2024
Actualizată la: 19/03/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: