Poveşti cu cântec

Ediţia XIV

publicat: 04/06/2024 08:00 | actualizat: 2024-06-0404/06/2024 09:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Pasiunea pentru muzica vine de departe, de prin anul 1994, când derulam cu creionul primele casete înregistrate cu muzica de la Radio Contact. De atunci, a rămas o constantă în viata mea, alaturi de călătorii, lectură dar și... cifre.

Ediția cu numărul XIV a "Poveștilor cu cântec" o încep astăzi cu un remember, un cântec aparținând genului italo-disco, care tocmai a împlinit 40 de ani. Sandy Marton (Aleksandar Marton), născut în octombrie 1959 la Zagreb, a cunoscut succesul în anul 1984 cu People from Ibiza.

Una dintre cele mai îndrăgite formații autohtone, Holograf, tocmai a lansat o piesă nouă care beneficiază și de un videoclip care include imagini de colecție din vechiul Costinești. Sigur s-ar putea să vă placă.

The greatest love se va numi cel de-al 4-lea material discografic al formației britanice de indie pop London Grammar, formată în anul 2009 la Notthingham. Până atunci, avem un nou single din partea lor, Kind of man, care tratează subiecte delicate: misoginismul și corupția hollywodiana.

Dacă tot am vorbit de piese cu mesaj puternic, mai am încă o propunere: cei de la Hootie & The Blowfish tocmai au lansat un cover la piesa lui Stephen Sills, For what it's worth, datând din anul 1966, una dintre cele mai cunoscute melodii cu mesaj de protest din istorie.

Avem și muzică country în aceast melange de noutăți, îl vom asculta pe veteranul Billy Ray Cyrus. Ajuns la 62 de ani, el tocmai a lansat o nouă melodie de dragoste, You came along, pe care am ales-o power-play al selecției curente.

Jesse & Joy este un duet pop mexican format din 2 frați, în anul 2005, la Mexico City. Lo que nos falta decir, ultima lor piesă, explorează sentimentele neexprimate în cadrul unei relații, din diverse motive.

Fără chitaristul Mark Sheeran, pe care l-am pierdut din păcate anul trecut, cei de la The Script se întorc în 2024 cu un nou album, Satelittes, dar și un nou single, Both ways, inspirat pe ici, pe colo, din hitul lui Bruno Mars, Locked out of heaven.

Imagine Dragons și J. Balvin pot părea o combinație ciudată, datorită genurilor diferite pe care le abordează în mod uzual. Dar noua lor piesă, Eyes closed, sună tare bine așa că am inclus-o aici.

Trupa Roxette poate merge mai departe fără Marie? Per Gessle încearcă să continue legendarul proiect alături de o nouă parteneră de scenă, tot suedeză, Lena Philipsson, rămâne de văzut care va fi reacția pe termen lung a fanilor. Sallskapssjuk este titul celui mai recent single al celor doi.

Roata de Rezervă este un proiect folk-rock autohton care promite mult, din păcate nu am găsit foarte multe date despre ei așa că vă las să le descoperiți muzica. Eu m-am oprit pentru astăzi la piesa Fără rost.

În incheiere vă las cu o voce italiană, Bianca Atzei, interpretă și prezentatoare TV, pregătește și ea un nou album, 1987. De pe el am ales piesa Tutto l'amore que ho dentro, compoziția aparține chiar artistei.

Să ascultați cu plăcere!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Poveşti cu cântec - Ediţia XIV
Descriere: Power-play: Billy Ray Cyrus - You came along
Gen muzical: Various
Conţine: 11 melodii
Timp total: 40:01
Bit rate: 64kbps
Creată la: 03/06/2024
Actualizată la: 03/06/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: