Modern Talking

publicat: 28/07/2013 20:47 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

pentru Meda

Modern Talking a fost un duo pop german format din Dieter Günter Bohlen si Thomas Anders (pe numele sau real Bernd Weidung), ce a activat intre anii 1984-1987 si 1998-2003. Au cunoscut un succes rapid in Germania inca de la debut, cu single-ul You're my heart, you're my soul. In cei 10 ani de activitate, au lansat 12 albume de studio si mai multe compilatii. In anii '80, muzica lor a avut succes nu numai in Germania, dar in special in tarile comuniste din Europa de Est si Japonia. Sunt aproape necunoscuti insa in Statele Unite, niciunul din hit-urile lor nereusind sa intre in topurile muzicale americane.

Dieter Bohlen si-a inceput cariera muzicala in 1978 pe cand era membru intr-o trupa numita Monza. In 1980 a inceput sa lucreze ca producator pentru casa de discuri Hansa si si-a incercat o vreme sansa ca solist sub pseudonimul Steve Benson. In 1981 devine membru al formatiei germane Sunday cu care are un hit Hale, Hey Louise in acelasi an. Bernd Weidung a inceput sa cante de la varsta de 7 ani, dar a debutat in 1980, la 17 ani, cu single-ul Judy. Au urmat apoi alte cateva single-uri in limba germana produse de Daniel David si Bernd Dietrich pentru ca in 1983, dupa ce se intalneste cu Bohlen, acesta sa ii devina producator. Bohlen va compune pentru Weidung doua cover-uri in limba germana dupa melodiile italo-disco F. R. Davis - Pick up the phone si Real Life - Send me an angel. Italo-disco va influenta in mare masura stilul muzical si prezenta scenica pe care le vor adopta mai tarziu. In 1984 se decid sa formeze duo-ul Modern Talking care s-a numit initial Moderne Gespräche. Cu aceasta ocazie Bernd Weidung isi alege pseudonimul Thomas Anders. De altfel, obiceiul ca muzicienii germani sa isi aleaga nume de scena in limba engleza data de cel putin 20 de ani.

Primul lor album, intitulat simplu The 1st Album, a aparut in 1984. A fost premiat cu Discul de Platina in Germania si a ajuns in primele locuri in topurile din Norvegia, Suedia, Austria, Elvetia si Olanda. De pe acest album au fost extrase piesele You're my heart, you're my soul, care a fost prima piesa a unui artist german ce a intrat in topul din Japonia, si You can win if you want. Regula de a extrage doar doua single-uri de pe fiecare album, o vor pastra ulterior si pentru albumele ce vor fi lansate dupa reunirea din 1998.

De remarcat ca toate albumele de studio ale Modern Talking vor fi numerotate pe fata copertii de la 1 la 12 in limba engleza, cu exceptia albumelor Back for good (1998) la care numarul apare pe verso si Year of the Dragon (2000) la care numarul apare tot pe verso, dar in limba chineza.

Inca de la inceput vocalistul Modern Talking a fost Anders, singura exceptie de pe primul album fiind melodia There's too much blue in missing you. Vocile celor doi vor deveni semnatura specifica a duo-ului, Thomas cu o voce feminina, in timp ce Bohlen interpreta refrenurile melodiilor in falsetto. O alta semnatura era si infatisarea efeminata a lui Thomas Anders, scoasa in evidenta de parul lung si accesoriile vestimentare.

In decembrie 1984 Thomas se casatoreste cu Nora Balling, la acea vreme fotomodel si mostenitoarea unei averi considerabile. Dupa casatorie, Nora i-a daruit un lantisor cu numele ei pe el, care apare in aproape toate pozele facute de Anders alaturi de Bohlen. Avand dimensiuni mari si deci foarte vizibil, acesta era frecvent un subiect de parodiere a trupei. Bohlen a fost deranjat de la bun inceput de stilul de viata luxos pe care Anders l-a adoptat sub influenta Norei, pe care va ajunge mai tarziu sa o acuze de manipularea lui Anders si motivul principal pentru despartirea Modern Talking din 1987.

Al doilea album, Let's talk about love este lansat in 1985 si are un succes comercial aproape la fel de mare ca si primul album, in special datorita hitului Cheri, cheri lady. In aceasta perioada apar si primele neintelegeri dintre Bohlen si Anders. Bohlen considera ca Anders nu se dedica destul proiectului si ca el este nevoit sa duca tot greul. De altfel, toate cele sase albume lansate in perioada 1984-1987 erau compuse de Dieter Bohlen, care era in acelasi timp si textier si aranjor si producator.

Al treilea album, Ready for romance (1986) este cel mai bun album din aceasta prima perioada, de pe el fiind extrase Brother Louie, cel mai cunoscut hit al Modern Talking, si Atlantis is calling (S.O.S. for love). Bohlen si Anders sunt vazuti din ce in ce mai rar impreuna in show-uri tv si ceremonii, iar Anders este nevoit sa faca turneul de promovare singur din cauza ca Bohlen sufera un accident in timpul unei partide de tenis.

In acelasi an apare si In the middle of nowhere, al patrulea album, de pe care este extras Geronimo's Cadillac. In mod ironic, doi ani mai tarziu Bohlen va compune pentru C. C. Catch melodia Backset of your Cadillac, care pare sa continue povestea dintr-o alta perspectiva.

Albumele Romantic warriors si In the garden of Venus (1987) au fost lansate conform contractului pe care cei doi il aveau cu casa de discuri pana in 1987, desi ne-oficial trupa se despartise. Atitudinea Norei incepuse sa compromita imaginea Modern Talking, iar Bohlen facea eforturi sa pastreze fanii. De pe Romantic warriors a fost extras Jet airliner si de pe In the garden of Venus, In 100 years. Cele doua albume nu au mai obtinut Discul de Platina in Germania si au avut clasari mediocre in topurile europene.

Dupa despartirea oficiala din 1987, Bohlen isi va pune in aplicare proiectul muzical Blue System cu care va avea cateva succese notabile, printre care Sorry, little Sarah, My bed is too big sau Magic symphony. Blue System va activa in perioada 1987-1997, timp in care Bohlen va produce 13 albume de studio. In paralel, Bohlen va compune si produce pentru alti artisti precum Smokie, Chris Norman (Midnight Lady), C.C. Catch, Nino de Angelo, Engelbert Humperdink, Ricky King sau Bonnie Tyler.

Thomas Anders se va muta in Statele Unite si va incepe o cariera muzicala solo. Primul sau album, Different, va aparea in 1989 si va contine hit-ul Love of my own. Pana la reuniunea cu Bohlen in 1998, Anders va mai lansa inca 5 albume, dintre care unul in limba spaniola. Niciunul din ele insa nu va cunoaste succesul in Germania.

In 1998, cei doi au aparut impreuna intr-un show de televiziune din Germania, cand au prezentat o versiune moderna a melodiei You're my heart, you're my soul. Reuniunea lor a fost probabil posibila si din cauza neintelegerilor dintre Anders si Nora, care s-au despartit in anul urmator.

Cel de-al saptelea album, Back for good, a aparut in martie 1998, dar cele mai multe dintre piese erau remixuri moderne ale vechilor hituri. Totusi, acest album este cel mai de succes album al Modern Talking din toate timpurile, fiind premiat cu mai multe Discuri de Aur si de Platina in Europa. Odata cu acest album sound-ul vechi al Modern Talking a intrat in pas cu muzica eurodance a anilor '90, el devenind o constanta si pe urmatoarele cinci albume, pe care a fost invitat in cateva randuri si rapper-ul american Eric Singleton.

Alone, al optulea album aparut in 1999, este ultimul album ce a cunoscut succesul comercial international, celelalte: Year of the dragon (2000), America (2001), Victory (2002) si Universe (2003) continuand sa aiba succes moderat doar in Germania. Pe aceste ultime cinci albume vor fi incluse si compozitii semnate de Thomas Anders ca autor sau co-autor.

In 2003, Modern Talking se destrama din nou din cauza dezvaluirilor din cartea autobiografica a lui Bohlen, care il portretizau negativ pe Anders. Dupa aceasta despartire, Anders si-a continuat cariera solo, in timp ce Bohlen s-a implicat tot mai mult in gasirea noilor talente muzicale ca membru in juriul emisiunii Deutschland sucht den Superstar, varianta germana a show-ului britanic Pop Idol. Cu toate acestea, la despartirea lor, Modern Talking atingea cifra de peste 120 de milioane de discuri vandute, un record ce le va aduce titlul de Cel mai bine vandut artist german din toate timpurile.

Chiar si fara acest titlu, Modern Talking ramane cea mai cunoscuta formatie pop europeana de la mijlocul anilor '80, in special datorita talentului exceptional al lui Dieter Bohlen, care este in acest moment cel mai de succes compozitor si producator german cu peste 500 de Discuri de Aur si peste 50 de Discuri de Platina castigate in toata cariera sa muzicala.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Modern Talking - Modern Talking
Descriere: melodii din repertoriul trupei Modern Talking
Gen muzical: Pop
Conţine: 22 melodii
Timp total: 01:40:08
Bit rate: 64kbps
Creată la: 22/07/2013
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: