Sash!

publicat: 05/03/2011 03:28 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Sash! este o echipa de producatori si dj germani formata din Sascha Lappessen, Ralf Kappmeier si Thomas "Alisson" Lüdke. Sascha este front man-ul (cel care apare pe scena sau in interviuri) in timp ce Ralf si Thomas lucreaza in studiourile de inregistrare. Sascha, Thomas si Ralf au facut cunostinta in 1993 intr-un club din Nettetal, unde Sascha era animator, Thomas era DJ, iar Ralf era tehnician. La acea vreme Thomas si Ralf lucrau impreuna sub titulatura Tokapi ca o echipa productie, iar in 1993 ii vor produce lui Sascha single-ul Indian rave pentru proiectul Careca, pe care acesta il infiintase impreuna cu Dirk Sengotta. In 1995 cei trei formeaza grupul Sash! iar Sascha devine liderul ei. Primul lor single, It's my life, este lansat in 1995 mai intai in Germania iar in anul urmator si in alte tari europene. La scurt timp single-ul devine un hit in cluburile de dans.

In 1997 este lansat si primul album, It's my life, care ajunge pina pe locul 6 in UK Albums Chart. Trei melodii de pe acest album vor deveni hituri internationale: primul dintre ele, Encore une fois, in colaborare cu Sabine Ohmes, urmat de Ecuador (cu Adrian Rodriguez) si ultimul, Stay, o avea ca vocalista pe La Trec. Toate cele trei single-uri vor ajunge pe locul 2 in UK Singles Chart si pe locul 1 in US Billboard Hot Dance Club Songs. Albumul va fi premiat cu Discuri de Argint, Aur si Platina in Franta, Marea Britanie, Norvegia si Suedia. Tot in 1997 Sabine Ohmes, imprumutand numele Encore din titlul melodiei Encore un fois, va lansa melodiile Le Disc Jockey si Le Paradis, compuse de echipa Tokapi, Ralf Kappmeier si Thomas Lüdke.

Al doilea album, Life goes on, apare in 1998 si va avea acelasi succes in special in Marea Britanie, unde ajunge pina pe locul 5 in UK Albums Chart. De pe acest album vor fi extrase hiturile La Primavera (cu Patrizia Salvatore), Mysterious times (care reprezenta debutul muzical al Tinei Cousins) si Move Mania, impreuna cu Shannon. Si aceste single-uri vor ajunge in Top 10 UK Singles Chart iar albumul va fi premiat cu Discuri de Argint si Aur in Franta, Marea Britanie si Suedia. Al patrulea single, Colour the world (cu Dr. Alban si Inka Auhagen) va ajunge doar pina pe pozitia 15 in UK Singles Chart. Tot In 1999 apare un remix al melodiei Ma Baker al formatiei Boney M remixat pe muzica Sash! intr-o compilatie produsa de Tokapi.

Trillenium, al treilea album lansat in 2000, nu a avut acelasi succes ca si celelalte, ajungand doar pina pe locul 13 in UK Albums Chart. Cu toate acestea, melodiile extrase de pe el (Adelante, Just around the hill, With my own eyes) se vor clasa foarte bine, ajungand in Top 10 UK Singles Chart. Pe acest album vor aparea din nou artisti cu care Sash! mai colaborase anterior, printre care Sabin Ohmes (Le soleil noir), Adrian Rodriguez (Adelante), Tina Cousins (Just around the hill) si Inka Auhagen (With my own eyes). Spre deosebire de albumele anterioare, care includeau mai mult piese hard trance si mai putine de tip vocal pop, acest album este ceva mai comercial, mai axat pe melodicitate si pune mai putin accent pe stilul trance progresiv.

Ultimul album lansat pina la acest moment este S4! Sash! si nu a avut succesul scontat (e drept ca nu a fost nici mediatizat) desi pe album apar doua nume grele din industria muzicala: Boy George si Sarah Brightman. Singleurile extrase de pe el au avut o clasare slaba sau nu au reusit sa intre in topuri, singurul care a ocupat pozitii bune fiind Ganbareh.

In 2007 si 2008 apar 2 compilatii cu cele mai bune melodii ale formatiei Sash!, primul cu ocazia celei de-a zecea aniversari de la lansarea primul album, 10th Anniversary, iar al doilea, The Best Of. Compilatia 10th Anniversary va ajunge pina pe locul 9 in UK Albums Chart. In 2008 este lansat si un single remixat pe hitul Encore une fois, cu titlul Raindrops, care va ajunge pina pe locul 9 in UK Singles Chart.

Urmatorul album, Life is a beach, este programat de lansare in iunie 2011 iar primul single de pe album, All is love (feat. Jessy), a fost lansat anul trecut.

Am inclus ca bonus-track-uri alte doua melodii remixate de Sash!, Enola Gay (originalul datand din 1980), ce a aparut pe albumul de remixuri al formatiei OMD din 1998 si Hello South Afrika un remix al melodiei Hello Afrika a lui Dr. Alban din 1990 ce a aparut pe un album-compilatie, cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal organizat in Africa de Sud in 2010.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Vezi şi paginile:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Sash! - Sash!
Descriere: melodii din repertoriul formaţiei Sash!
Gen muzical: Trance
Conţine: 18 melodii
Timp total: 01:15:09
Bit rate: 64kbps
Creată la: 30/01/2011
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: