Cutiuţa cu muzichii

Ediţia C

publicat: 12/03/2015 09:17 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Iata ca am ajuns si la cutiuta cu numarul 100. Au trecut 3078 zile de la prima cutiuta publicata in 7 octombrie 2006. Imboldul pentru care am alcatuit lista de melodii din acea seara a fost pentru ca in acea perioada ascultam un post de radio pe internet la care auzeam melodii pe care nu le auzeam la posturile de radio si tv din tara. Am fost mereu pasionat de tot felul de liste si categorisiri, asa ca am continuat sa adun laolalta piese muzicale ce imi placeau si sa le grupez dupa diverse teme sau genuri. Apoi a incoltit ideea sitului «Cutiuta cu muzichii» si asa mi-am inceput aventura de a mentine un blog despre muzica. De la lansarea din 19 iunie 2010 si pana astazi «Cutiuta cu muzichii» a adunat peste 300.000 de vizitatori si peste 900.000 de afisari. Ma bucura faptul ca si alti oameni impartasesc pasiunea mea pentru muzica si apreciaza efortul meu de a mentine acest site. Am ales sa nu inserez bannere pe site fiindca muzica pe care o postez aici are un scop educativ si am considerat ca obtinerea unor venituri din publicitate folosind munca altora in mod gratuit ar impieta asupra drepturilor de autor ale artistilor.

Power-play-ul editiei de astazi ii apartine echipei de productie Galantis, formata din suedezii Christian "Bloodshy" Karlsson si Linus Eklöw alias Style of Eye. Cei doi au inceput sa colaboreze in 2007 dar au fondat Galantis abia in 2012. In acest timp au compus si produs muzica pentru diversti artisti iar in 2014 au lansat 2 EP-uri, Smile si Galantis.

Kygo este numele de scena al dj-ului norvegian Kyrre Gørvell-Dahll cunoscut pentru remixul piesei I see fire interpretata de Ed Sheeran. La 16 ani a inceput sa asculte muzica lui Avicii si dupa ce a inceput sa isi posteze remixurile pe Youtube si Soundcloud, a fost contactat chiar de Avicii, care i-a propus o colaborare. Acum, la 23 de ani, Kygo este considerat unul din starurile in devenire ale muzicii electronice de dans.

Big girls cry este cel de-al treilea single extras de pe albumul 1000 Forms of Fear al cantautoarei australiene Sia Kate Isobelle Furler. Melodia nu a beneficiat de un videoclip si a fost lansata doar in Australia si in cateva tari europene. Sia se confrunta psihologic cu succesul pe care l-a cunoscut in ultima vreme si de multe ori performeaza pe scena cu spatele la spectatori. De altfel, ea spune ca pentru ea compunerea de melodii este o terapie si, in ciuda faptului ca nu stie sa citeasca notele sau sa cante la vreun instrument, multe dintre melodiile compuse de ea sunt foarte apreciate de public.

Revenirile in timp le apartin dou-ului jamaican de reggae fusion Brick and Lace format din surorile Nyanda si Nailah Thorbourne cu Love Is Wicked de pe albumul lor de debut ce poarta acelasi titlu (2007) si trupei germane de rock Scorpions cu Always somewhere de pe albumul Lovedrive (1979), un album considerat de unii critici cel mai bun album semnat de Scorpions.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia C
Descriere: Power-play: Galantis - Runaway (U & I)
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 38:58
Bit rate: 64kbps
Creată la: 10/01/2015
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: