Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CI

publicat: 28 aprilie 2015 20:51 | actualizat: 2020-08-3030 august 2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor: Leonardo

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Trebuie sa recunosc, mai devreme sau mai tarziu, ca imi place Ed Sheeran. Continui sa fiu surprins de cantecele pe care le inventeaza, dar incerc sa evit umplerea listelor «Cutiutei cu muzichii» cu muzica lui. De aceasta data, nu am putut sa ma abtin si am inclus doua melodii cu Ed Sheeran. Prima, Thinking out loud, este pana acum este cel mai de succes single de pe albumul x (2014), daca judecam dupa clasarile pe locul 1 in numeroase topuri internationale. Cea de-a doua, o aparitie ca artist invitat al lui Steven Adam Markowitz alias Hoodie Allen in melodia All about it. Markowitz este un cantaret independent de muzica hip-hop care a lucrat la Google inainte de a renunta la slujba pentru o cariera de artist. A debutat in 2012 cu EP-ul All american, iar in 2014 si-a lansat primul album discografic People keep talking care a avut un succes comercial notabil. De remarcat ca desi melodia All about it nu pare sa aiba vreo legatura cu All about that bass al cantaretei americane Meghan Trainor, unul din versurile melodiei lui Markowitz face referire la numele Megan.

Want to want me este primul single de pe viitorul album la lui Jason Derulo, Everything is 4 (2015). Printre co-autorii acestui cantec o regasim pe Lindy Robbins, o compozitoare americana multi-premiata care are in portofoliu melodii de succes ca "David Guetta - Dangerous", "Sam Bailey - Skyscraper" sau "Nick Lachey - What's left of me". Melodia Want to want me a intrat in top 10 al Billboard US Mainstream Top 40 si pare sa aiba un succes deosebit in Europa.

Are you with me este o reluare a cantecului lui Easton Corbin din 2012. Versiunea actuala ii apartine dj-ul si producatorului belgian Felix De Laet alias Lost Frequencies si reprezinta debutul sau muzical. Melodia a ajuns pana pe locul 1 in Ultratop, topul de vanzari al Belgiei, si i-a adus faima, cel putin la nivel european.

Power-play-ul ii apartine cantaretei irlandeze de muzica electronica Róisín Marie Murphy, fosta vocalista a duo-ului Moloko. Ancora tu face parte din EP-ul Mi senti (2014) care include o lista de reluari in versiune personala a unor cantece interpretate de artisti italieni celebri din anii 60'-70' printre care Mina, Patty Pravo, Lucio Battisti sau Gino Paoli. Melodia a fost interpretata in original de regretatul Lucio Battisti, unul din cei mai cunoscuti si influenti muzicieni din istoria pop-rock-ului italian.

Revenirile in timp le apartin grupului muzical The Piano Guys format din Jon Schmidt, Steven Sharp Nelson, Paul Anderson si Al van der Beek care au cunoscut succesul in urma reluarilor unor compozitii de muzica clasica si moderna intr-o maniera personala si originala. The Cello Song este un cantec compus de Sharp Nelson inspirat dupa Suita pentru Violoncel fara acompaniament No. 1 Preludiu in Sol Minor de Johann Sebastian Bach; a doua revenire ii apartine cantaretei britanice de origine tamila Mathangi "Maya" Arulpragasam alias M.I.A. cu Paper planes care este un raspuns dat de artista guvernului american ce i-a refuzat viza de intrare pentru inregistrarea albumului din cauza prezentei numelui ei pe lista US Homeland Security Risk ca urmare a versurilor ei politice acide. Intr-un interviu, M.I.A. - o activista politica ca si tatal ei, si-a exprimat regretul ca imigrantii sunt vazuti in multe tari ca niste banditi fara valoare ce nu contribuie cu nimic la dezvoltarea societatii, de aici si replica ei dura exprimata in acest cantec.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Ajutor

Cauţi o melodie şi ai nevoie de ajutor în identificarea ei? Îţi recomand să mă contactezi prin intermediul acestui formular.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii
Descriere: Power-play: Roisin Murphy - Ancora tu
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 36:52
Bit rate: 64 kbps
Creată la: 07 aprilie 2015

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii:

Artişti asociaţi: