Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CII

publicat: 07/06/2015 21:54 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Anul acesta se implinesc 46 de ani de la debutul discografic al lui Giovanni Giorgio Moroder, dar muzicianul italian continua sa compuna melodii de top chiar si in anul de gratie 2015. Ultimul sau hit, Deja-vu, este o colaborare cu cantareata australiana Sia Furler si este al doilea single extras de pe viitorul album cu acelasi titlu ce va fi lansat in aceasta luna. De altfel, acest album are numerosi invitati printre care Kylie Minogue, Britney Spears, Kelis sau Charli XCX. Primul single de pe acest album, Right here, right now, ce a avut-o ca vocalista pe Kylie Minogue, a avut un succes comercial nesemnificativ, cu toate acestea a reusit sa devina primul number one al lui Giorgio Moroder in topul american Billboard de muzica dance.

Madonna revine si ea in atentia publicului cu cel de-al treisprezecelea ei album de studio Rebel heart de pe care este extras single-ul Ghosttown. Melodia a ajuns pe primul loc in US Billboard Hot Dance Club Songs si cunoaste un succes notabil in Europa.

James Bay este un cantaret britanic de muzica rock ce a si-a lansat in acest an primul album intitulat Chaos and the Calm. Bay a debutat ca muzician in 2013 cu EP-ul The Dark of the Morning, iar primul sau single de succes a fost Let it go (2014). Melodia Hold back the river este primul sau single ce intra in top 10 in UK Singles Chart unde a atins pozitia secunda.

DJ-ul si producatorul francez Hadrien Federiconi alias Feder a reusit sa cunoasca succesul international chiar cu primul single Goodbye. Single-ul a ajuns pana pe primele locuri in topurile din spatiul francofon, dar a prins mult mai bine in Europa de est unde a ajuns pe primul loc in topurile muzicale din Rusia si Turcia.

Power-play-ul din aceasta seara le apartine lui Dillon Francis & William Grigahcine alias DJ Snake, doi dj de muzica electronica. Get low face parte din valul recent de hituri de muzica trap, un gen derivat din muzica hip-hop combinata cu elemente de muzica electronica ce a aparut in sudul Statelor Unite la inceputul anilor '90. Printre pionierii acestui gen este si cantaretul american Lil John care se proclama drept initiatorul subgenului crunk. Desi titlul melodiei este identic cu cel al hitului Get low al lui Lil John din 2003, cele doua melodii nu au nimic in comun.

Revenirile in timp le apartin canteretei americane Colbie Caillat cu You got me de pe cel de-al doilea ei album Breakthrough (2009) si Le Kid o trupa suedeza de muzica pop infiintata in 2008 cu We are young - unul din cele trei single-uri ce a fost lansate in 2013 si urmau sa fie incluse pe cel de-al doilea lor album de studio ce nu a mai fost lansat.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CII
Descriere: Power-play: Dillon Francis & DJ Snake - Get low
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 38:32
Bit rate: 64kbps
Creată la: 21/04/2015
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: