Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CIII

publicat: 24/06/2015 21:53 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Ed Sheeran continua sa ma uimeasca cu inspiratia pe care o are in compunerea cantecelor, dintre care de cele mai multe au o poveste personala in spatele versurilor. Probabil acesta este si secretul succesului sau muzical din ultimii 4 ani. Melodia din aceasta seara este cel de-al cincilea single extras de pe albumul x (2014) si beneficiaza de un videoclip in care sunt prezentate scene din viata lui Sheeran de la primele gangureli pana in ziua cand a urcat pe scena in aplauzele spectatorilor. Cantecul este emotionant nu numai datorita imaginilor ci si povestii de dragoste pe care o evoca.

Walk along este melodia cu care Olanda a participat la concursul Eurovision din acest an, ce s-a desfasurat in Viena in luna mai. Interpreta melodiei este cantareata Trijntje Oosterhuis care in anii '90 a fost membra trupei Total Touch (alaturi de fratele ei Tjeerd) cu care a avut cateva succese notabile printre acestea si Somebody Else's Lover, cunoscut si publicului din Romania. Melodia interpretei olandeze mi-a atras in mod special atentia, desi nu a reusit sa se califice in finala din 23 mai.

Billie Bentein este o cantareata belgiana care a debutat in 2011 alaturi de dj-ul si producatorul DJ Licious. In 2012 a cantat alaturi de dj-ul belgian Boris Daenen alias Netsky pe single-ul Puppy. In acest an debuteaza in cariera solo cu melodia Give me the knife, cu care a ajuns in primele 20 ale topului Ultratop 40 din Belgia.

I had this thing este al patrulea single extras de pe albumul The Inevitable End al formatiei norvegiene Royksopp. Videoclipul melodiei infatiseaza o poveste de dragoste ce se petrece in timpul unei catastrofe apocaliptice. Albumul a fost primit cu critici favorabile din partea siturilor muzicale de specialitate si este considerat unul din ele mai bune albume la formatiei. Membrii Royksopp au anuntat la lansarea acestui album ca el este ultimul lor album "in sens traditional", dar ca vor continua sa faca muzica intr-un alt format.

Surpriza acestei editii pentru mine este Mustii, un cantaret belgian care este in acelasi timp si actor, regizor si compozitor. Din pacate nu am reusit sa obtinut mai multe informatii despre el, singurul lucru cert este ca single-ul The golden age reprezinta debutul sau muzical, cu care se claseaza in aceasta saptamana pe locul 37 in topul belgian.

Revenirile in timp le apartin formatiei americane de rock alternativ Vertical Horizon cu Best I ever had (Grey sky morning), un single de pe cel de-al patrulea lor album Everything you want (1999) si Bliss - o trupa daneza de muzica electronica formata din Marc-George Andersen si Steffen Aaskoven cu Remember my name aparut pe albumul lor de debut Afterlife (2001).

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CIII
Descriere: Power-play: Ed Sheeran - Photograph
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 39:08
Bit rate: 64kbps
Creată la: 26/04/2015
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: