Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CLIX

publicat: 11 februarie 2023 16:00 | actualizat: 2023-02-1111 februarie 2023 17:00 | playlistascultă melodiile! »

autor: Leonardo

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Prima cutiuta cu muzichii din acest an aduce cateva piese lansate in prima luna a acestui an si cateva piese pe care nu le-am inclus in editiile de anul trecut.

Power-play-ul acestei editii ii apartine cantaretei suedeze Anna Cornelia Jakobsdotter Samuelsson, pe numele de scena Cornelia Jakobs, reprezentanta Suediei in concursul Eurovision desfasurat anul trecut la Torino (Italia). Melodia ei "Hold me closer" s-a clasat pe locul 4 in clasamentul combinat al finalei, fiind clasata pe locul 2 in topul notelor acordate de juriu. De remarcat ca melodia a primit premiul "Marcel Bezençon" acordat de juriul de compozitori al festivalului Eurovision, premiu acordat pentru cel mai bun si original cantec din concurs. Premiul a fost numit in memoria jurnalistului elvetian Marcel Bezençon, cel care a avut ideea de a infiinta un concursul muzical european pe formatul faimosului festival Sanremo.

Miley Cyrus revine in atentia publicului cu un nou album de studio intitulat Endless summer vacation - cel de-al saptelea din discografia ei - ce va fi lansat in martie anul acesta. Primul single extras de pe album este Flowers, o melodie cu influente disco si funk ce a fost primita pozitiv de criticii muzicali, dar si de public, melodia clasandu-se pe primul loc in multe topuri internationale muzicale si primind Discul de Aur in Austria, Italia, Elvetia, Marea Britanie si Noua Zeelanda.

Cantaretul irlandez Dermot Kennedy a lansat in noiembrie anul trecut cel de-al doilea album de studio intitulat Sonder de pe care au fost lansate pana acum cinci single-uri. Unul dintre ele este Dreamer, o melodie ale carui versuri par inspirate din viata personala, in videoclip-ul melodiei aparand cateva scene filmate din copilaria si adolescenta cantaretului. Titlul albumului este explicat de Dermot ca fiind un neologism ce inseamna "revelatia ca fiecare om ce trece pe langa tine traieste o viata la fel de intensa si complexa ca tine".

Prin peregrinarile mele pe Youtube am gasit printre recomandari un muzician britanic care traieste in Los Angeles (SUA) ce isi spune Liminal, pe numele sau real Tom Crouch. El a lansat trei piese la sfarsitul lunii ianuarie anul acesta, iar "Life of goodbyes" este cea care mi-a atras in mod deosebit atentia. Va recomand sa ii urmariti discografia si pentru alte piese interesante.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Ajutor

Cauţi o melodie şi ai nevoie de ajutor în identificarea ei? Îţi recomand să mă contactezi prin intermediul acestui formular.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii
Descriere: Power-play: Cornelia Jakobs - Hold me closer
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 32:29
Bit rate: 64 kbps
Creată la: 17 decembrie 2022

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii:

Artişti asociaţi: