Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CLVII

publicat: 18/09/2022 14:00 | actualizat: 2022-09-2525/09/2022 16:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia de astazi include noutatile muzicale remarcate in ultimele doua luni pe diverse canale media.

Voi incepe cu star-ul momentului, Sofia Carson, remarcata recent datorita filmului Purple hearts (2022), in care joaca rolul principal alaturi de Nicholas Galitzine. Sofia, pe numele real Sofía Daccarett Char, nu este insa o debutanta, nici ca actrita, nici ca solista. Ea a debutat in televiziune in 2014, iar in filme in 2016. Probabil ca cel mai cunoscut rol pentru publicul din Romania, inainte de Purple hearts, este cel din Songbird (2020) al carui titlu a fost tradus in romaneste ca Imuni, un film despre pandemia Covid-19. Debutul ei muzical s-a produs in 2015 pe coloana sonora a show-ului de televiziune Descendants, iar pana in acest an, ea a avut mai multe colaborari cu artisti renumiti precum Alan Walker, R3hab sau J Balvin. Melodia Come back home face parte din coloana sonora a filmului Purple hearts, toate melodiile de pe ea fiind interpretate de Sofia.

Rosa Linn, pe numele real Roza Kostandyan, este o cantautoare armeana, participanta la concursul Eurovision 2022 desfasurat la Torino, Italia. Melodia cu care Rosa si-a reprezentat tara este Snap, iar locul pe care l-a ocupat in finala a fost locul 20. Cu toate acestea, melodia - la care este coautoare - a reusit sa iasa din cercul de melodii terne propagate pe scena Eurovision, in general, si sa paseasca pe scena internationala, intrand in topurile muzicale internationale. Cele mai bune clasari au fost in topurile Belgiei si Tarilor de Jos (locul 2), dar si in Israel sau Elvetia (locul 4).

Zella Day Kerr este o cantareata americana originara din Arizona. Zella si-a inceput cariera muzicala in adolescenta, debutand la numai 14 ani cu albumul Powered by love (2009), scris si produs chiar de ea. Al doilea album Kicker (2015), produs la o casa de discuri, a dat si primul ei hit Hypnotic, clasat pe locul 25 in Billboard US Adult Alternative Songs si premiat cu Discul de Aur. Mushroom punch este extras de pe cel de-al treilea album discografic intitulat Sunday in heaven (2022).

Power-play-ul editiei de azi ii apartine lui Billy Bragg, un muzician englez, un veteran al scenei muzicale engleze, cu o activitate de peste 40 de ani si 13 albume discografice in portofoliu. Versurile melodiei We laughed sunt scrise de Maxine Edgington pe muzica lui Billy Bragg. Maxine a scris versurile pentru fiica ei Jessica, in timp ce suferea de cancer mamar, iar melodia a fost promovata de trupa Rosetta Life (din care face parte si Billy Bragg), un grup de artisti care se ocupa cu alinarea suferintelor bolnavilor din aziluri sau spitale, aducand povestile si experientele lor de viata in fata publicului. Melodia a fost lansata in 2005 in interpretarea vocala a Helenei Softley si a devenit repede cunoscuta publicului britanic datorita prezentei intr-un show de televiziune al BBC, iar incasarile din vanzari au fost donate unor asociatii caritabile care se ocupa de ingrijirea bolnavilor de cancer. Din nefericire, Maxine a mai trait un an dupa aceea, pierzand lupta cu boala la numai 47 de ani. Puteti urmari povestea Maxinei si a fiicei sale aici.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CLVII
Descriere: Power-play: Billy Bragg & Helena Eden - We laughed
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 33:15
Bit rate: 64kbps
Creată la: 12/08/2022
Actualizată la: 12/08/2022

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: