Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CLVIII

publicat: 19/12/2022 16:00 | actualizat: 2022-10-0707/10/2022 17:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia cu numarul 158 a cutiutei cu muzichii este probabil ultima din acest an 2022. Lista de melodii de astazi include cateva melodii aparute de la ultima editie si cateva care mi-au scapat in timpul anului.

Primul artist pe care vreau sa il remarc este si cel care da power-play-ul editiei. Este vorba despre Michael Joseph Nelson al carui nume de scena este Banners, un muzician englez din Liverpool. Michael inceput sa cante ca membru al corului catedralei din Liverpool si a debutat in 2015 cu melodia Ghosts. In 2016 a lansat primul EP eponim care a continut si melodia Half light inclusa pe coloana sonora a telenovelei americane "The Royals". In 2019 a lansat primul album discografic Where the Shadow Ends. Melodia din lista de astazi este intitulata Perfectly broken si Michael a declarat intr-un interviu despre ea ca "am vrut sa scriu o melodie despre imperfectiunile noastre care ne fac interesanti [...] si cum acestea [imperfectiuni] se potrivesc cu ale altora atunci cand ne indragostim".

Remarc revenirea in atentia publicului a trupei Soft Cell, la 20 de ani de la lansarea ultimului lor album de studio (Cruelty Without Beauty, 2002). Melodia Purple zone este al doilea single lansat de pe albumul Happiness Not Included (2022) si este in colaborare cu un alt duo faimos al muzicii internationale, Pet Shop Boys. Atat Soft Cell cat si Pet Shop Boys au peste 40 de ani de la fondare si atat membrii Soft Cell cat si cei ai Pet Shop Boys au peste 60 de ani. Intr-un sens, Pet Shop Boys au fost continuatorii drumului deschis de Soft Cell in muzica synthpop britanica. Interesant este faptul ca in videoclip apar mai multe secvente ce fac referire la clipuri video ale unor melodii Soft Cell si Pet Shop Boys mai vechi.

LeAnn Rimes revine si ea cu un album intitulat god's work pe care il descrie ca un album in care isi marturiseste credinta ca toti oamenii sunt chemati sa implineasca vointa lui Dumnezeu pe Pamant. Ea a declarat intr-un interviu ca fiind crescuta in credinta baptista, multa vreme nu a reusit "sa inteleaga de ce iubirea, acceptarea, comuniunea si iertarea [desi propovaduite] nu sunt practicate de oameni din toata inima". De remarcat ca atat titlul albumului cat si al melodiilor de pe album au fost scrise de LeAnn cu litere mici. Melodia spaceship a fost scrisa in timpul carantinei din perioada pandemiei de COVID-19 si se refera la dorinta "de a scapa din toata nebunia si incertitudinea vremurilor".

Revenirile in timp le apartin lui Nick Cave si formatiei sale The Bad Seeds cu cantecul The Ship Song de pe albumul The Good Son (1990) si formatiei finlandeze The Rasmus in colaborare cu cantareata suedeza Anette Olzon, fosta membra a formatiei Nightwish, cu cantecul October and April de pe albumul-compilatie al The Rasmus Best of 2001–2009 (2009).

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CLVIII
Descriere: Power-play: Banners - Perfectly broken
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 34:39
Bit rate: 64kbps
Creată la: 23/09/2022
Actualizată la: 19/12/2022

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: