Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CLXII

publicat: 18/11/2023 16:00 | actualizat: 2023-11-1818/11/2023 17:33 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Revin dupa o perioada in care am facut mai multe actualizari pe serverele «Cutiutei cu Muzichii» la care am lucrat in ultimii 4 ani. Le adresez celor ce acceseaza in mod constant situl sa imi semnaleze eventuale probleme intampinate in utilizarea lui sau orice alte erori de functionare. Va multumesc!

In editia de astazi va aduc in atentie mai multe melodii lansate in acest an. Prima dintre ele pe care vreau sa vi-o prezint este si power-play-ul aceste editii. Este vorba despre At your worst interpretata de Calum Scott, un cantec despre care Calum spune ca este scris pentru toti cei care simt nevoia sa fie asigurati ca pot fi iubiti indiferent de imperfectiunile lor. Scott este unul dintre co-autorii melodiei, alaturi de Jon "Mags" Maguire, cu care a mai colaborat si pentru hitul You are the reason de pe albumul de debut Only human (2017).

Rosalia Vila Tobella este o cantareata spaniola de origine catalana care si-a inceput cariera muzicala la varsta de 13 ani, fiind atrasa la acea vreme de muzica folk. Pentru absolvirea bacalaureatului la Liceul de muzica din Catalonia, Rosalia a produs un album de studio cu muzica experimentala inspirata de romanul Flamenca, o lucrare scrisa in limba occitana in secolul al XIII-lea. Pe acest album intitulat El mal querer (2018) Rosalia a imbinat muzica flamenco cu pop si hip-hop, lucru care a adus-o in atentia generala a publicului din Spania. Melodia LLYLM, care este acronimul pentru Lie like you love me, este catalogata ca flamenco pop si a fost folosita in colaborarea ei cu Coca-Cola pentru a lansa o editie limitata e renumitei bauturi sub brandul "Move".

Michael Anthony Torres Mong, cu numele de scena Myke Towers, este un rapper portorican ce a debutat in 2020 si are la activ numeroase colaborari discografice cu artisti din tara sa natala sau cu alte staruri internationale ca Wiz Khalifa, Maluma, Thalia, Becky G sau Luis Fonsi. Melodia Lala face parte din albumul La vida es una (2023) si a devenit un hit in tarile sud-americane.

Just take my hand este o melodie de pe coloana sonora a filmului de animatie Titina, o productie norvegiano-belgiana despre expeditia efectuata de catre renumitul Roald Amundsen impreuna cu exploratorul italian Umberto Nobile pentru traversarea aeriana a Polului Nord la bordul dirijabilului "Norge". Povestea este spusa prin ochii catelusei lui Nobile pe nume Titina, care a fost si primul caine ce a atins Polul Nord. Coloana sonora a filmului este compusa de Kåre Christoffer Vestrheim, un producator si muzician norvegian versatil care a produs peste 100 de albume in ultimii 20 de ani. Pasiunea sa pentru jazz a fost foarte bine transpusa in melodiile coloanei sonore, actiunea filmului petrecandu-se in perioada de inflorire a swing-jazz-ului.

Can you hear the music face parte si ea dintr-o coloana sonora, de data aceasta a filmului Oppenheimmer (2023) regizat de Christopher Nolan si este compusa de Ludwig Emil Tomas Göransson, un producator si muzician suedez cunoscut pasionatilor de film pentru compozitiile sale pentru Creed, Venom, Tenet, Black Panther sau serialele tv The Mandalorian si The book of Boba Fett produse de Lucasfilm pentru Disney in cadrul francizei "Star Wars".

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CLXII
Descriere: Power-play: Calum Scott - At your worst
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 35:21
Bit rate: 64kbps
Creată la: 30/08/2023
Actualizată la: 03/11/2023

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: