Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CLXV

publicat: 03/02/2024 17:00 | actualizat: 2024-02-0303/02/2024 17:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Incep aceasta cutiuta cu power-play-ul editiei, melodia Spazio tempo interpretata de Francesco Gabbani, un cantaret italian remarcat la festivalul San Remo din 2016, unde a castigat premiul pentru debutanti. In 2017 el a castigat premiul cel mare al festivalului si a reprezentat in acelasi an Italia la concursul Eurovision desfasurat la Kiev, unde s-a clasat pe locul 6 in finala. Un fapt interesant, Gabbani este primul artist italian ce a reusit sa castige cele doua categorii ale festivalului San Remo in doi ani consecutivi.

Santa, pe numele real Samanta Cotta, este o cantareata franceza membra a formatiei electro-pop Hyphen Hypen. Formatia a fost fondata in 2009 de Santa si prietenul ei din copilarie, Romain Adamo, si discografia lor include trei albume de studio - cel mai recent fiind lansat in 2023 - si detine si un premiu "Victoire de la musique" in 2016 la categoria "Revelatia anului". In septembrie anul trecut Santa a lansat si albumul solo 999 de pe care extras single-ul Popcorn sale.

Tate McRae este pe val dupa lansarea in decembrie anul trecut al celui de-al doilea album discografic intitulat Think later si colaborarea ei cu dj-ul olandez Tiesto vine ca o confirmare a popularitatii ei. Ea mai este prezenta in lista si cu primul single extras de pe albumul recent lansat.

Måneskin este o formatie de rock italiana ce a castigat editia din 2021 a concursului Eurovision desfasurat la Rotterdam (Tarile de Jos). Dupa fondarea ei in 2016, formatia a participat in anul urmator la editia 11 a spectacolului tv de talente muzicale X Factor unde s-a clasat pe locul al doilea. Acest lucru nu i-a impiedicat sa cunosca succesul comercial cu albumul de debut Il ballo della vita care s-a clasat pe primul loc in topul national.

Gandhi Bilel Djuna, pe numele de scena GIMS, este un cantaret francez de nationalitate congoleza. El a ajuns in Franta la varsta de doi ani, alaturi de parintii sai ce au emigrat ilegal in 1988. Din cauza faptului ca de foarte multe ori era nevoit sa se ascunda de autoritati, el marturiseste ca a avut o copilarie dificila. Dupa ce a locuit mai multi ani in cladiri parasite, a fost dat in plasament unor persoane care au avut grija de el pana la varsta de 18 ani. La varsta de 16 ani a intrat in componenta super-grupului francez de hip-hop Sexion d'Assaut. 10 ani mai tarziu grupul devine faimos datorita albumului L'apogee care ajunge pe primul loc in clasamentele muzicale franceze si belgiene si le aduce Discurile de Platina si Diamant. GIMS a fost co-autor la toate melodiile de pe acest album, cea mai de succes fiind Avant qu'elle parte, pe care am inclus-o in volumul Muzica franceza vol. 18 acum 12 ani. In 2019, in turneul Fuego pentru promovarea albumului sau Ceinture noire, GIMS a devenit primul artist hip-hop de limba franceza care a umplut Stade de France cu peste 72 de mii de spectatori. In 2020, Netflix ii dedica documentarul GIMS: On the record care povesteste despre succesul rapper-ului din turneul Fuego.

In incheiere vreau sa remarc lansarea albumelor lui Lewis Capaldi, al doilea album de studio intitulat Broken by desire to be heavenly sent (2023) si Pink, al noualea album de studio intitulat Trustfall (2023), de pe care am selectionat melodiile A cure for minds unwell respectiv All out of fight.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CLXV
Descriere: Power-play: Francesco Gabbani - Spazio tempo
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 33:25
Bit rate: 64kbps
Creată la: 26/01/2024
Actualizată la: 26/01/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: