Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CLXVII

publicat: 24/06/2024 13:00 | actualizat: 2024-06-2424/06/2024 16:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia 167 a seriei de cutiute cu muzichii aduce astazi mai multe noutati muzicale din 2024.

Prima melodie pe care vreau sa o remarc este Petit bonbon, o colaborare dintre grupul francez Bon Entendeur si grupul muzical spaniol Rigoberta Bandini. In timp ce pregateam lista de melodii am ascultat si albumul Rivages al lui Bon Entendeur si am fost placut impresionat de ritmurile create de cei trei membrii ai grupului, care au hobbyul sa compileze mixtapeuri cu cantece mai vechi si sa le publice lunar pe paginile lor de pe platformele sociale. Stilul lor muzical este clasificat drept electro-chill si el include elemente disco, funk si hip-hop.

Paula Dalla Corte este o cantareata elvetiana ce a castigat al zecelea sezon din show-ul tv "Vocea Germaniei" - editia 2020. Ea a facut parte din echipa condusa de Samu Haber, liderul formatiei finladeze Sunrise Avenue, si Rea Garvey, solistul vocal al formatiei Reamonn, desfiintata in 2012. Dupa castigarea concursului, Paula s-a mutat in Los Angeles si a semnat cu casa de discuri Universal Music. Primul ei single, "Someone better, a fost lansat in 2020. Melodia din lista de azi Heavy heart pare o melodie semnata de Laura Pergolizzi sau mai degraba extrasa de pe o coloana sonora a unui film regizat de David Lynch.

Toni Watson alias Tones and I este o cantareata si compozitoare australiana ce a devenit cunoscuta la nivel international datorita hitului Dance monkey lansat in 2019, ce a ajuns pe primul loc in topurile muzicale din mai multe tari. Wonderful este primul single de pe viitorul ei album intitulat Beautifully ordinary.

Styleto este o cantareata franceza din Lyon, Franta, al carei stil muzical este clasificat indie pop. Versurile melodiilor compuse de ea sunt inspirate din viata ei personala, lucru care a contribuit la castigarea a peste 2 milioane de urmaritori pe retelele sociale, care relationeaza cu experientele ei de viata. In 2022 a debutat cu albumul de cover-uri Carrousel produs la o casa de discuri independenta. Ea isi descrie viata ca fiind simpla, dar agitata, si in descrierea paginii ei de Instagram marturiseste ca este alergica la polen si innebunita dupa caini.

Cian Ducrot este un cantautor irlandez ce a devenit cunoscut in urma unei melodii viralizate pe reteaua sociala Tik Tok, intitulata All for you. Cian a studiat flautul la Academia Regala de Muzica din Londra, urmarand calea mamei sale care era pianista si flautista, dar in timpul unei calatorii in Los Angeles a decis sa devina cantaret de muzica pop si nu flautist. In 2023 a lansat albumul de debut intitulat Victory, de pe care este extrasa si melodia I'll be waiting. Albumul a atins prima pozitie in topurile muzicale din Irlanda si Scotia, dar si in UK Albums.

Revenirea in timp din lista de azi ii apartine lui Hugh Grant cu melodia Pop! goes my heart, de pe coloana sonora a filmului Music and lyrics (2007), unde Grant joaca rolul unui fost idol pop nostalgic dupa muzica anilor sai de succes ce face duet cu o textiera debutanta (interpretata de Drew Barrymore) pentru a isi relansa cariera de compozitor.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CLXVII
Descriere: Power-play: Bon Entendeur feat. Rigoberta Bandini - Petit bonbon
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 33:18
Bit rate: 64kbps
Creată la: 07/05/2024
Actualizată la: 07/05/2024

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: