Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CVII

publicat: 28/01/2016 23:26 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

In lista de melodii din prima cutiuta cu muzichii din acest an am inclus cateva melodii din 2015 pe care le-am omis dintr-un motiv sau altul, dar carora am decis sa le dau mai multa atentie acum. Prima dintre ele este Hold my hand interpretata de Jessica "Jess" Glyne, o cantautoare engleza a carei melodie (ea se afla pe lista de compozitori) imi aminteste intr-un mod ciudat de niste ritmuri pop specific britanice de la mijlocul anilor '90. Glyne va este cunoscuta din hitul Rather be al Clean Bandits, unul dintre membri acestei formatii - Jack Patterson - aflandu-se si el pe lista co-autorilor.

Sia isi va lansa maine, 29 ianuarie, al saptelea album intitulat This ia acting de pe care este extras single-ul Unstoppable. Sia continua sa ma surprinda ca de fiecare data nu numai datorita muzicii pe care o face, dar in special datorita versurilor care te ating in partile cele mai sensibile ale sufletului. Melodia il are co-autor pe Christopher Braide un compozitor si producator american care a mai colaborat in trecut cu Lana del Rey, Will Young, Paloma Faith, Britney Spears sau Beyonce.

Power-play-ul acestei editii ii apartine lui Matt Simons un cantautor american care si-a castigat faima in Olanda cu o melodie ce a fost aleasa tema muzicala pentru cea mai longeviva telenovela din aceasta tara. Succesul international a pornit tot din Olanda cu single-ul Catch and release, remixat de dj-ul olandez Deepend, ce a devenit un hit in topurile mai multor tari europene.

Kylie Minogue revine cu al treisprezecelea album de studio si primul ei album dedicat sarbatorilor de iarna. Melodia Every days's like Christmas este compusa in mod neasteptat chiar de Chris Martin, membru al formatiei Coldplay. Kylie a apelat insa si la trio-ul de producatori Stock Aitken Waterman - cei care au facut practic din ea un star pop, dupa o pauza de peste 20 de ani, pentru o varianta pop a melodiei.

Revenirile in timp le apartin lui Brendan James cu o melodie de pe cel de-al doilea sau album (2010) intitulat simplu Brendan James si Coldplay cu Gravity, un cantec compus de Chris Martin in 2002, dar aparut pe albumul Out of nothing (2004) al trupei engleze Embrace. Am mai inclus aceasta melodie interpretata de Embrace intr-o cutiuta de acum 6 ani, dar am descoperit de curand si versiunea interpretata de Chris Martin si am gasit ca este o interpretare mult mai plina de semnificatie si emotie decat originalul. Varianta Coldplay a aparut pe un disc bonus la albumul X&Y (2005) lansat in Australia, Asia de Sud-Est si America Latina ca o prefata la turneul lor din aceste zone.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CVII
Descriere: Power-play: Matt Simons - Catch & release (Deepend remix)
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 42:04
Bit rate: 64kbps
Creată la: 17/11/2015
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: