Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CVIII

publicat: 20/03/2016 00:05 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia din aceasta seara a «Cutiutei cu muzichii» include cateva melodii pe care le-am cules de-a lungul ultimelor doua luni. Prima melodie pe care vreau sa o remarc in lista de astazi este chiar power-play-ul interpretat de trupa belgiana Hooverphonic. In acest an se implinesc 20 de ani de la primul lor album discografic - A New Stereophonic Sound Spectacular (1996) - iar Badaboum face parte de pe cel mai recent album In wonderland lansat pe 11 martie 2016.

Adventure of a lifetime este primul single extras de pe cel de-al saptelea album discografic al formatiei britanice Coldplay, intitulat A Head Full of Dreams (2015). Albumul a ajuns pe prima pozitie in UK Albums Chart, in timp ce melodia a ajuns doar pana pe pozitia a saptea in UK Singles Chart, dar s-a clasat pe prima pozitie in multe alte topuri internationale. De remarcat ca videoclipul in care apar mai multe maimute create pe calculator a fost filmat in studiourile digitale de film The Imaginarium Studios unde au fost create efectele speciale pentru primele doua parti din seria moderna a "Planetei maimutelor" (Rise of the Planet of the Apes - 2011 si Dawn of the Planet of the Apes - 2014).

Lukas Graham este numele unei formatii daneze de pop-rock fondata de Lukas Graham Forchhammer, care a debutat in 2011 pe Youtube. In 2012 si-au lansat primul album discografic si in ultimii 3 ani si-au castigat faima in Europa, in special Germania, Norvegia si Suedia. In 2015, odata cu lansarea albumului Lukas Graham (Blue Album) au cunoscut succesul international cu hit-ul 7 years. Melodia a atins prima pozitie in UK Singles Chart si in alte cateva tari printre care Scotia, Irlanda, Danemarca, Olanda, Australia, Noua Zeelanda sau Cehia.

Genul trap a inceput sa devina din ce in ce mai popular in topurile internationale si in lista din aceasta seara am inclus doua melodii: cea a dj-ului francez William Sami Etienn Grigahcine alias DJ Snake, unul din promotorii acestui gen muzical, si Sander van Dijck alias San Holo un dj olandez in varsta de 25 de ani care cunoaste succesul pe cont propriu, fara sa aiba un contract cu o casa de discuri.

Revenirile in timp le apartin lui Haddaway cu What about me aparut pe albumul Let's do it now (1997) si Paloma Faith cu Only love can hurt like this de pe albumul A Perfect Contradiction (2014), o melodie compusa de Dianne Warren, o compozitoare americana faimoasa, care a a mai compus printre altele si I don't wanna miss a thing (in interpretarea Aerosmith), Because you loved me (in interpretarea lui Celine Dion) sau Un-break my heart (in interpretarea lui Toni Braxton).

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CVIII
Descriere: Power-play: Hooverphonic - Badaboum
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 38:27
Bit rate: 64kbps
Creată la: 16/02/2016
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: