Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CXIV

publicat: 05/02/2017 20:47 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Prima editie din acest an aduce si primul single pe care l-am remarcat. Este vorba despre trupa belgiana Suarez cu Ni rancœur ni colère. Trupa a fost fondata in 2008 si este numita dupa navigatorul si exploratorul portughez Diego Suarez. Si-au facut debutul muzical in acelasi an cu albumul On attend, iar anul trecut au reusit sa ocupe prima pozitie in topul belgian cu cel de-al treilea lor album En équilibre.

Noah Cyrus, sora mai mica a cantaretei americane Miley Cyrus, isi face debutul cu melodia Make me (Cry), produsa de Timothy Lee McKenzie alias Labrinth. Noah este o militanta ferventa pentru drepturile animalelor si a facut si ea parte din serialul Hanna Montana, unde a jucat in sase episoade, dar este cunoscuta pentru vocea personajului principal din versiunea engleza a filmului de animatie Ponyo.

Power-play-ul editiei apartine duo-ului Zayn Malik si Taylor Swift si este extras din coloana sonora a filmului "Fifty Shades Darker" (2017). Zayn este un fost membru al trupei One Direction pe care a parasit-o in 2015 pentru a urma o cariera solo. Melodia I don't wanna live forever a intrat in top 10 in mai multe topuri internationale si a primit deja mai multe Discuri de Aur si Platina in Canada, Italia, Noua Zeelanda si Suedia.

Francis and The Lights este un proiect muzical fondat de Francis Farewell Starlite, un cantaret, producator si compozitor american, dar care este singurul membru al formatiei in ciuda numelui. Francis a debutat in 2007 cu EP-ul Striking, dar are in discografie un singur album - Farewell, Starlite! - aparut anul trecut.

Green Day revin cu albumul Revolution radio (2016) despre care Billie Joe Armstrong, liderul vocal al formatiei, spune ca "reflecta starea de violenta ce caracterizeaza Statele Unite acum". De altfel, si Troubled times are un puternic mesaj social, in timp ce videoclipul melodiei este unul foarte puternic din punct de vedere vizual, in el facandu-se aluzia ca si noul presedinte ales, Donald Trump, contribuie la starea actuala prin politica pe care o promoveaza. Green Day sunt cunoscuti drept militanti impotriva Trump, anul trecut ei protestand impotriva alegerii acestuia pe scena American Music Awards printr-un slogan inserat ad-hoc in timpul melodiei Bang bang - "No war, no KKK, no fascist USA" - in fapt un vers din melodia Born to die a formatiei punk MDC din 1982.

Revenirile in timp le apartin Blue Foundation, o formatie daneza fondata in 2000 cu Bonfires si Robyn, o cantareata suedeza binecunoscuta, cu Dancing on my own o melodie ce a fost reluata in 2016 de castigatorul show-ului tv "Britain's Got Talent" din 2015, Calum Scott.

Enjoy!

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CXIV
Descriere: Power-play: Zayn Malik & Taylor Swift - I don't wanna live forever
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 37:24
Bit rate: 64kbps
Creată la: 30/10/2016
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: