Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CXLVI

publicat: 04/04/2021 18:00 | actualizat: 2021-04-0404/04/2021 19:00 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Anul acesta a inceput bine si continua bine in ceea ce priveste cutiutele cu muzichii. Editia de astazi include mai multe cantece din 2020 care au scapat cumva atentiei mele.

Prima melodie despre care vreau sa va vorbesc este Paralyzed interpretata de Delta Goodrem, despre care am mai vorbit si intr-o editie anterioara. Intr-un interviu din august anul trecut, Delta Goodrem a spus povestea acestui cantec, compus in urma unei experiente dramatice pentru oricine: in urma unei operatii de indepartare a gladelor salivare, unul din nervii limbii ei a fost afectat, astfel ca o vreme nu a mai putut sa vorbeasca. A trebuit sa re-invete sa vorbeasca urmand lectii de dictie si exercitii speciale pentru antrenarea limbii, iar experienta ei este documentata in acest filmulet.

Sasha Sloan, pe numele adevarat Alexandra Artourovna Yatchenko, este o cantareata si compozitoare americana cu origini rusesti ce traieste in Los Angeles. Melodia I'll wait o are pe Sloan printre co-autori si face parte de pe albumul Golden Hour (2020) al dj-ului norvegian Kygo. Sloan si Kygo au mai colaborat anterior la melodia This town lansat in 2017.

Public este o trupa americana formata din John Vaughn, Matthew Alvarado si Ben Lapps, fosti colegi ai unui liceu din Cincinnati, Ohio. Si-au facut debutul in 2011 intr-un concurs de trupe, pe care l-au castigat. Printre artistii care au influentat stilul lor muzical, ei enumera Led Zeppelin, Red Hot Chili Peppers, Muse si The Killers. Melodia Make you mine a devenit un hit dupa ce au postat un videoclip cu un colaj muzical al melodiilor lor pe Tik Tok.

Probabil cel mai cunoscut hit in aceasta perioada este Sugar un cantec interpretat de Zubi, un cantaret nigerian despre care nu am reusit sa aflu mai multe date biografice, in timp ce Anatu este compozitorul si producatorul melodiei.

Revenirile in timp le apartin celor de la The Script cu melodia If you could see me now - inchinata parintilor decedati ai lui Mark Sheehan si pierderii tatalui lui Danny O'Donoghue - si lui Thomas Anders cu melodia My one and only de pe albumul Down on sunset (1992).

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CXLVI
Descriere: Power-play: Kygo & Sasha Sloan - I'll wait
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 37:32
Bit rate: 64kbps
Creată la: 02/03/2021
Actualizată la: 12/03/2021

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: