Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CXV

publicat: 06/04/2017 22:52 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia din aceasta seara contine mai multe piese house si am sa incep cu dj-ul brazilian Alok Achkar Peres Petrillo alias Alok care compune muzica de la varsta de 10 ani si care este in acest moment unul din cei mai bine cotati dj si producatori in Brazilia. Melodia Hear me now este scrisa impreuna cu conationalul sau dj-ul Bruno Martini si cantaretul american Marcos Zeeba.

William Sami Etienne Grigahcine alias DJ Snake este un dj si producator francez care a devenit cunoscut in 2013 datorita hitului Turn down for what, o colaborare cu rapperul american Lil John, care la acea data a ajuns pana pe pozitia 1 in topul US Hot Dance/Electronic. Colaborarea de fata cu Justin Bieber este al treilea single extras de pe albumul sau de debut Encore (2016) si este deja un hit notabil, fiind prezent in top 3 in foarte multe topuri internationale.

Fratii Paul si Fritz Kalkbrenner sunt doi dj germani cunoscuti in special datorita melodiei Sky and sand de pe coloana sonora a filmului Berlin calling o tragicomedie in care Paul interpreteaza rolul principal. Coloana sonora a filmului a fost compusa integral de Paul, iar vocea din aceasta melodie ii apartine lui Fritz. Melodia a petrecut 129 de saptamani in topul german devenind cel mai longeviv single din istoria topului.

Mehdi Benjelloun alias Petit Biscuit este un dj si producator francez autodidact, care a invatat singur sa cante la pian, violoncel si chitara insa a ales muzica house pentru ca ii permite "o combinatie muzicala nelimitata" asa cum marturiseste el. Sunset lover este al doilea single extras de pe EP-ul Petit Biscuit lansat in 2016.

Power-play-ul editiei ii apartine Rihannei cu o melodie cantata in stilul Palomei Faith. Cu acest single, Rihanna devine cea de-a doua cantareata cu cele mai multe single-uri de top 10 din istoria Billboard Hot 100 dupa Madonna. De remarcat ca Love on the brain este o balada inspirata de genul soul si doo-wop, in stilul celor din anii '50-'60 ai secolului trecut.

Cantaretul american Abel Makkonen Tesfaye alias The Weeknd continua colaborarea cu duo-ul Daft Punk, desi succesul I feel it coming nu il egaleaza pe cel al lui Starboy insa readuce in atentie ritmurile disco ale anilor '70-'80 pe care Daft Punk stiu sa le puna intr-o lumina noua ca de fiecare data cand produc astfel de melodii.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CXV
Descriere: Power-play: Rihanna - Love on the brain
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 41:14
Bit rate: 64kbps
Creată la: 19/01/2017
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: