Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CXVI

publicat: 19/06/2017 21:38 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta e o cutiuta muzicala pe care am pregatit-o de mai multa vreme, dar pe care am tot amanat-o din lipsa de timp, asa ca este posibil ca unele melodii din lista sa fie putin in urma. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

Prima melodie pe care vreau sa o remarc este Folie arcadienne, ce le apartine francezilor de la Arcadian, o trupa infiintata in 2015 care a debutat discografic in 2016 cu EP-ul cu acelasi titlu, iar aceasta melodie reprezinta si primul lor single oficial. Intre timp, Arcadian a lansat si primul lor album intitlulat tot Arcadian in aprilie 2017. Trupa este formata din 3 baieti: Yoann Pinna, Florentin Cabezon (amandoi francezi) si Jérôme Achermann (elvetian), care s-au cunoscut in timpul filmarilor pentru show-ul tv "Vocea Frantei".

Julia Carin Cavazos alias Julia Michaels, o cantautoare americana, debuteaza si ea cu single-ul Issues - care este si power-play-ul acestei editii. Cu toate acestea, Julia si-a inceput cariera de compozitoare din 2010 in diverse colaborari muzicale alaturi de Demi Lovato, Selena Gomez, Nicole Scherzinger, Kelly Clarkson sau Rita Ora. Nu mai departe de 2016 ati putut asculta vocea ei in melodia Carry me a dj-ului norvegian Kygo. Julia se regaseste in lista celor creditati cu compunerea hitului Sorry a lui Justin Bieber.

Fostul component al trupei One Direction, Harry Styles, debuteaza solo cu Sign of the times, primul single extras de pe albumul eponim lansat in aprilie anul acesta. Melodia a ajuns pana pe primul loc in UK Singles Chart si in primele 10 locuri in mai multe topuri internationale, dar albumul a devenit number one in mai multe clasamente internationale de vanzari, fiind foarte bine primit de critica muzicala.

Interesanta colaborarea dintre trupa de muzica electronica de dans The Chainsmokers si Coldplay; melodia Something just like this face parte din albumul de debut Memories... do not open (2017) al trupei americane formata din dj-ii Andrew Taggart si Alex Pall si este in acelasi timp si primul single extras de pe viitorul album Kaleidoscope al trupei britanice Coldplay. Am remarcat versurile acestei melodii care, in abundenta filmelor cu super-eroi din ultimii ani, spun nonsalant:

I'm not looking for somebody
With some superhuman gifts
Some superhero
Some fairytale bliss
Just something I can turn to
Somebody I can kiss

Revenirile in timp le apartin Christinei Perri cu melodia A thousand years de pe coloana sonora a primei parti din trilogia Saga Amurgsi lui Elsten Torres, un cantautor cubanez, care interpreteaza personal melodia ce a scris-o pentru David Bisbal, aparuta un an mai tarziu pe albumul acestuia din urma Tu y yo.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CXVI
Descriere: Power-play: Julia Michaels - Issues
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 40:27
Bit rate: 64kbps
Creată la: 26/01/2017
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: