Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CXVIII

publicat: 29/09/2017 13:29 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia de astazi include mai multi artisti interesanti. Primul dintre ei este formatia franceza de rock Indochine fondata de Nicola Sirkis si Dominique Nicolas (care a parasit in 1994 formatia) in 1981. La inceput formatia era una de muzica new wave si primul lor hit a fost L'aventurier in 1982. In 2010, Indochine a fost prima formatie franceza care a sustinut un concert pe stadionul nationalei franceze de fotbal, Stade de France. La peste 35 de ani de la infiintare, Indochine este una din cele mai bine vandute formatii din Franta si este alaturi de Telephone, Noir Desir si Louise Attaque una din formatiile cult din Franta. Melodia din lista de azi este primul single extras de pe ultimul lor album de studio, cel de-al treisprezecelea, intitulat chiar 13.

Arcade Fire este o formatie canadiana de indie rock fondata in 2001. Albumul lor de debut Funeral din 2004 a fost unul de succes si a fost urmat de alte patru albume care au ajuns toate pe primul loc in topul de vanzari in Canada, trei dintre ele chiar pe primul loc in UK Albums Chart. Ultimul dintre ele, Everything now (2017) de pe care este extras si single-ul cu acelasi titlu, ii are printre producatori si pe Thomas Bangalter, unul din membrii duo-ului Daft Punk. Acest lucru se aude si in ritmurile melodiei Everything now care, desi este interpretata de o formatie rock, este aproape in intregime o melodie disco, o combinatie intre ABBA si Bee Gees.

Portugal. The Man este o formatie americana de rock din Alaska, fondata in 2004. Cel mai recent album al lor, Woodstock, lansat in acest an le-a adus succesul asteptat, in mare parte datorat si melodiei Feel it still care a ajuns pana pe primul loc in topul american de muzica rock alternativa. Intr-adevar, spiritul Woodstock transpare nu numai din ritmul melodiilor dar si cel al versurilor. Mai mult decat atat, de remarcat ca printre compozitorii acestei melodii se regasesc Freddie Gorman, Brian Holland si Robert Bateman nimeni altii decat unii dintre compozitorii melodiei Please Mr. Postman (1959) primul cantec produs de casa de productie Motown care a ajuns pe primul loc in topul Billboard Hot 100 in interpretarea The Marvelettes si reluat apoi cu acelasi succes de The Carpenters si The Beatles.

Revenirile in timp le apartin rapper-ului american Erik Francis Schrody alias Everlast cu o versiune proprie a melodiei interpretata in original de Neil Young in 1970, aparuta pe coloana sonora a filmului Big Daddy (1999) ce il avea in rol principal pe Adam Sandler si lui Jackie Moore cu Only you. Vreau sa insist cateva clipe pe acesta interpreta, in a carei voce o veti recunoaste cu siguranta pe Jessica Jay, cea care in anii '90 ne incanta cu hitul Casablanca. De fapt, ambele cantarete si multe altele sunt... una singura si anume Dora Carofiglio/Nicolosi, o cantareata italiana a carei cariera muzicala este probabil unul din cele mai mari mistere ale timpurilor moderne. Carofiglio a fost in anii '80 una din vocile din spatele proiectelor muzicale italo-disco Valerie Dore si Novecento pentru ca mai tarziu, in anii '90, sa devina vocea din spatele mai multor proiecte dance italiene produse de fratii Nicolosi.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CXVIII
Descriere: Power-play: Indochine - La vie est belle
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 39:20
Bit rate: 64kbps
Creată la: 19/08/2017
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: