Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CXXIX

publicat: 26/04/2019 19:35 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Editia de astazi contine mai multe melodii pe care le-am ascultat pentru prima data la Radio Contact Belgia si care nu se regasesc inca in playlist-urile posturilor de radio romanesti.

Prima dintre ele este chiar power-play-ul editiei si ii apartine lui Mustii - pe numele real Thomas Mustin - un cantaret, compozitor si regizor belgian din Bruxelles. A debutat in 2014 cu melodia The golden age pe care am prezentat-o la acea vreme intr-o cutiuta muzicala. Melodia a fost lansata in urma unui contract cu casa de discuri Black Gizah Record care ii apartine lui Kid Noize, urmatorul artist care are o melodie in lista de astazi.

Kid Noize este numele de scena al dj-ului belgian Grégory Avau care este de asemenea compozitor, aranjator muzical dar si grafician. Pe Kid Noize l-am mai avut prezent intr-o cutiuta anterioara cu melodia Summer legend care era fundalul sonor al unei reclame ce aparea pe posturile tv romanesti in 2015. Ce este interesant la Kid Noize este ca artistul apare in concertele si clipurile sale cu o masca de maimuta asemanatoare celor din varianta clasica a seriei Planeta maimutelor. Totusi, il puteti vedea si fara masca pe scena pentru ca el face parte si din trio-ul de muzica electro Joshua, cat si membru al juriului de la Vocea Belgiei.

Jeanne Louise Galice alias Jain este o cantareata si compozitoare franceza ce a debutat in muzica in Brazzaville (Congo), unde se afla la acea vreme datorita indatoririlor profesionale ale tatalui ei. In muzica ei se vad influentele muzicii africane, primul ei album intitulat Zanaka (ce inseamna "copil" in limba malgasa) din 2015 incluzand si cantecul Makeba, dedicat memoriei lui Miriam Makeba, cunoscuta ca Mama Africa, o cantareata si activista sud-africana.

Lewis Capaldi este un cantautor scotian care a debutat in 2017 dar cunoaste in acest moment succesul muzical cu melodia Someone you loved cu care a ajuns pe primul loc in topurile muzicale din Scotia, Irlanda si Marea Britanie. Capaldi are origine italo-scotiana, si probabil unora numele sau li se pare cunoscut. El este intr-adevar ruda cu Peter Capaldi cel care l-a interpretat timp de trei sezoane pe cel de-al doisprezecelea Doctor Who (2013-2017) si care apare si in clipul melodiei Someone you loved.

Pedro Capo este interpretul melodiei care a inundat posturile de radio romanesti cu hitul Calma. Varianta pe care vi-o propun este insa cea solo fara Farruko. Trebuie sa va spun ca Pedro este un cantaret cu state vechi in muzica latino-americana, el debutand in 2008 si fiind invitat apoi sa cante cu alti artisti latino-americani. Unul din duetele sale este cel cu Thalia din 2009 intitulat Estoy enamorado (o reluare a hitului interpretat in original de Donato y Stefano) de pe albumul Thaliei Primera Fila.

Paste fericit!

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CXXIX
Descriere: Power-play: Mustii - What a day
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 33:41
Bit rate: 64kbps
Creată la: 05/03/2019
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: