Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CXXV

publicat: 21/10/2018 21:52 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o editie care vine la aniversarea de 12 ani de la ideea care a facut ca blogul «Cutiuţa cu muzichii» sa prinda contur. Este o editie care imi este draga si datorita melodiilor pe care le-am strans in aceasta lista. Si mai este ceva special: este o editie pe care vreau sa o dedic Alexandrei.

Power-play-ul din aceasta seara este Jeux d'amour, o melodie compusa de Rodrigo Leao - un compozitor portughez de talie mondiala, ale carui talente muzicale s-au manifestat in aproape toate genurile muzicale pornind de la muzica fado, pana la indie-rock, muzica de film sau muzica de jazz. Helena Noguerra este o actrita si cantareata belgiana de origine portugheza, fosta membra a formatiei Nouvelle Vague.

Clara Luciani este o cantautoare franceza, fosta membra a trupei rock La Femme si colaboratoare a formatiei Nouvelle Vague. Interesant este ca inainte de a incepe o cariera muzicala, Clara a fost pe rand lucratoare intr-o pizzerie, baby sitter, asistent de vânzări la Zara si profesor de engleză. A debutat solo in 2017 cu EP-ul Monstre d’amour, dupa ce Benjamin Biolay un producator francez renumit a luat-o sub indrumarea lui.

LSD este numele supergrupului format din Labrinth, Sia si Diplo. Pana acum trio-ul a produs trei single-uri de pe viitorul album LSD ce urmeaza sa fie lansat pe 2 noiembrie anul acesta - Audio, Genius si Thunderclouds - cel mai de succes de pana acum fiind Thunderclouds. Despre Sia si Labrinth am mai pomenit in editiile anterioare asa ca am sa il introduc pe Diplo, numele de scena al dj-ului si producatorului american Thomas Wesley Pentz Jr., care este unul din fondatorii proiectului muzical Major Lazer. Este unul din cei mai solicitati dj pentru remixuri, el colaborand cu M.I.A., Britney Spears, Madonna, Shakira, Beyonce, No Doubt, Justin Bieber, Usher, Snoop Dogg sau Chris Brown.

Kodaline este o trupa irlandeza de rock care a intrat foarte mult in atentia publicului din Romania, in special datorita melodiei Follow your fire ce a aparut pe fundalul unei binecunoscute reclame ce a rulat pe micul eran. Fondata in 2005 sub titlul 21 Demands si redenumita Kodaline in 2011, trupa nu este insa una necunoscuta in Irlanda, toate cele trei albume discografice ale ei ajungand pana pe locul 1 in topul irlandez de albume.

Ina Christine Wroldsen este o cantautoare norvegiana care a devenit cunoscuta dupa colaborarea cu dj-ul scotian Calvin Harris pe single-ul How deep is your love (2015), una din cele mai descarcate productii muzicale din lume din acel an. Au urmat apoi in 2016 colaborari cu Sigma, Steve Aoki, Jax Jones si Martin Solveig. In 2017 a semnat un contract cu casa de discuri a lui Simon Cowell, fondatorul show-ului tv "The X Factor".

Austin Richard Post alias Post Malone este unul din cei mai bine cotati cantareti americani de hip-hop la acest moment. La inceputul acestui an a dat lovitura cu albumul Beerbongs & Bentleys pe care apare si melodia Rockstar, care a ajuns pana pe locul 1 in UK Singles Chart si US Billboard Hot 100, dar si in multe alte topuri internationale. Stilul sau muzical insa este departe de a fi recunoscut ca hip-hop, muzica lui fiind un amestec de "country, grunge, hip-hop si r&b" asa cum chiar Post a descris-o.

Enjoy!

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CXXV
Descriere: Power-play: Rodrigo Leao - Jeux d'amour
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 37:43
Bit rate: 64kbps
Creată la: 24/06/2018
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: