Cutiuţa cu muzichii

Ediţia CXXVIII

publicat: 11/03/2019 19:43 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

pentru Alexandra

In cutiuta din aceasta seara va aduc in atentie cativa dintre artistii foarte dragi mie. Primul dintre ei, in ordinea aparitiei in lista de melodii, este Calogero, pe care il pot denumi usor "omul orchestra" dupa ce am vazut clipul oficial al melodiei On se sait par cœur. Calogero este cantaret de chitara bass, ca si idolul sau Paul McCartney, dar canta si la chitara si clape, si totusi instrumentul muzical initial pe care a invatat sa cante fiind de fapt orga.

Imagine Dragons revin cu un nou single de pe albumul Origins, Bad liar, al patrulea single extras de pe acest album dupa Natural, Machine si Zero. Ma bucur ca intuitia mea legata de albumul Evolve dintr-o cutiuta anterioara s-a dovedit indreptatita, Imagine Dragons castigand mai multe premii in 2018: Band of the Year (Alt Rock Awards), Top Rock Song cu Believer (Billboard Music Awards), Most Performed Song cu Believer (BMI Pop Awards), International Band of the Year (ECHO Awards), Best Rock/Alternative Artist or Group (iHeartRadio MMVAs/MuchMusic Video Awards), Alternative Rock Album of the Year cu Evolve (iHeartRadio Music Awards), Best Rock cu Whatever it takes (MTV Video Music Awards), International Duo/Group of the Year (NRJ Music Awards), Best International Group (Swiss Music Awards).

Power-play-ul listei de astazi ii apartine lui Kadebostany, o formatie elvetiana fondata in 2008 in Geneva cunoscuta si sub numele de "Fanfara Nationala a Republicii Europene Kadebostany", Kadebostany fiind o republica fictiva imaginata de producatorul formatiei, dj-ul elvetian Guillaume Jérémie alias Kadebostan sau mai corect spus "Guillaume de Kadebostany", care este si fondatorul ei. Succesul lor muzical a venit in 2013, dupa lansarea celui de-al doilea album, Pop Collection, pe care a aparut hitul Castle in the snow pe care l-am prezentat acum 4 ani in editia CV.

Calvin Harris are o colaborare de zile mari cu Rag'n'Bone Man, cateva dintre versurile melodiei Giant fiind o parafrazare a cuvintelor lui Sir Isaac Newton care isi justifica succesul ca om de stiinta citandu-l pe filosoful neoplatonist Bernard of Chartres care spunea: If I have seen further it is by standing on the shoulders of Giants (Daca eu am vazut mai departe decat altii, asta este pentru ca stateam pe umerii unor giganti). Gigantii despre care Newton vorbea la acea vreme erau desigur savantii care facusera posibila trecerea de la credintele medievale la stiinta zilelor noaste: Galileo Galiei, Nicolaus Copernicus, Johannes Kepler si Rene Descartes.

Enjoy

Referinţe:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Întrebări

Cauţi o melodie mai veche sau mai nouă al cărui titlu sau artist nu îl cunoşti? Poţi să îmi laşi un mesaj în pagina de contact cu mai multe detalii despre melodie (voce feminină / masculină, frânturi de versuri, genul rock / hip-hop sau orice alt detaliu pe care ţi-l aminteşti) şi am să încerc să te ajut.

Titlu: Cutiuţa cu muzichii - Ediţia CXXVIII
Descriere: Power-play: Kadebostany - Save me (Dim Zach remix)
Gen muzical: Various
Conţine: 10 melodii
Timp total: 41:36
Bit rate: 64kbps
Creată la: 16/01/2019
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: